Cremes cu
miere si nucá
Coca :
-
600 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr. nucá mácinatá
-
75 gr. unt
-
2 linguri miere albiná
-
2 ouá
-
1 linguritá bicarbonat
-
1 lámíie
-
1 dl lapte
-
1 dl aromá rum pentru un sfoile
-
½ dl apá pentru rum
Cremá:
-
5 dl lapte
-
5 linguri griz
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr. unt
-
50 gr. nucá mácinatá
-
500 gr. gem de caise
-
50 gr. nucá mácinatá pentru presárat pedeasupra
Modul de
preparare
Coca:
- Punem pe masa de lucru fáina, íntre palme o
frecám cu untul si zahárul pudrá, facem cuib ín mijloc, adáugám ouále, 2
linguri de miere , coaja de lámíie, cu zeama de la o jumátatea de lámíie, stingem bicarbonatul íl adáugám ,
apoi punem atíta lapte ca sá putem frámínta o cocá molcutá pentru ítins ,
ímpártim ín 5 párti egale, si coacem 5 foi pe fundul de la tavá bine uns cu ulei
si tapetatá cu hírtie de copt , atentie foarte repede se coc,
crema:
punem la fiert 5 dl lapte cu 5 linguri de zahár, cínd laptele
fierbe adáugám 5 linguri de griz, si fierbem un griz cu lapte vírtos apoi íl
dám la rácit, mestecínd din cínd ín cínd sá nu facá coajá
- íntre timp frecám spumá 150 ge. unt cu 200 gr.
zahár pudrá , cínd grizul cu lapte sa rácit íl adáugám la untul frecat spumá ,
íncorpotám si frecám ami departe píná vom obtine o cremá mátásoasá , la care
adáugám 50 gr. nucá mácinatá ,
- íncepem
ansamblarea, punemo foaie pe platoul de prájiturá, amestecám esentza de rum cu
apa , ungem foaia cu 1/3 parte din cremá, aplicám a doua foaie care o ungem cu
esentá, si aplicám gem de caise peste foaie, peste care punem a 3-a foaie,
ungem cu esesntá si tot gem aplicám pe foaie , peste care punem a 4-a foaie,
ungem cu esentá si acum punem din crema rámasá mai mult de jumátate care o acoperim cu a 5-a foaie,
ungem cu esentá , aplicám crema rámasá care nu trebuei sá fie mai mult de circa
5 linguri de cremá peste care presárám 2 míini de nucá mácinatá , sau cítá
dorim, apoi dám prájitura la rece si numai a 2-a zi o feliem.
Este o prájiturá minunátie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése