Lapte de
pasáre.
ingrediente/6
portii
-
2,5 l lapte
-
3 linguritze
budincá vanilie
-
8 linguri zahár pudrá
-
3 plicuri vanilie
-
100 gr. stafide
-
4 ouá
-
1 portocalá mare
-
1 lámíie
Modul de
preparare
- Punem 2,5 litri de lapte la fiert íntr-o cratitá cu pereti ínalti
- separám ouále
, albusurile de gálbenuse , albusul íl batem spumá foarte tare cu 4 linguri de
zahár , coaja de portocalá si zeama de la o jumátate de lámíie ,
- gálbenusurile le frecám píná se albesc cu 4
linguri zahár 3 plicuri vanilie, coaja
de lámíie si 3 linguritze praf de
budincá,
- cínd laptele a
ínceput sá fiarbá cu o lingurá rupem gáluste din albusul spumá , le punem la
fiert ín laptele clocotind, cíte 4,,,5 gáluste odatá , depinde de circumferinta
cratitzei,, cínd se umflá bine le íntoarcem si pe partea opusá, pentru 1,,,2
minute apoi le scoatem íntr-un castron, si repetám operatia píná la terminarea
albusului,
- dupá ce sau
fiert gálustele adáugám stafidele si din laptele clocotind cu un polonic turnám ín compozitia de
gálbenuse 2, 3 polonicuri de lapte fierbinte mestecínd mereu , apoi toatá
compozitia o turnám ín jet subtire ín laptele clocotind, mestecínd mereu, si
fierbem circa 3-5 minute, dupá care luám vasul de pe foc si rostogolim pe
fiecare gáluscá de spumá prin compozitia de lapte de pasáre deacum , le asezám
ínapoi ín castron apoi laptele de pasáre, adicá compozitia cu gálbenuse, o
rácim mestecínd mereu ca sá nu facá coajá si sá nu se adune ouále,
- dupá ce sa rácit, punem ínapoi gálustele si
dám totul la rece pentru 1,,,2 ore, dupá care ímpártim laptele de pasáre ín
boluri, ornamentám cu portocalá dupá cum se vede ín imaginea aláturará
retzetei, sau presárám cu ciocolatá rázálitá, dupá preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése