2014. április 5., szombat

Lapte de pasáre.

              

Lapte de pasáre.

    ingrediente/6 portii
-         2,5 l  lapte
-         3  linguritze  budincá vanilie
-         8 linguri zahár pudrá
-         3 plicuri vanilie
-         100 gr. stafide
-         4 ouá
-         1 portocalá mare
-         1 lámíie

Modul de preparare
      -  Punem 2,5 litri de lapte  la fiert íntr-o cratitá cu pereti ínalti
    - separám ouále , albusurile de gálbenuse , albusul íl batem spumá foarte tare cu 4 linguri de zahár , coaja de portocalá si zeama de la o jumátate de lámíie ,
    -  gálbenusurile le frecám píná se albesc cu 4 linguri zahár  3 plicuri vanilie, coaja de   lámíie si 3 linguritze praf de budincá,
    - cínd laptele a ínceput sá fiarbá cu o lingurá rupem gáluste din albusul spumá , le punem la fiert ín laptele clocotind, cíte 4,,,5 gáluste odatá , depinde de circumferinta cratitzei,, cínd se umflá bine le íntoarcem si pe partea opusá, pentru 1,,,2 minute apoi le scoatem íntr-un castron, si repetám operatia píná la terminarea albusului,
   - dupá ce sau fiert gálustele adáugám stafidele si din laptele clocotind cu un polonic turnám ín compozitia de gálbenuse 2, 3 polonicuri de lapte fierbinte mestecínd mereu , apoi toatá compozitia o turnám ín jet subtire ín laptele clocotind, mestecínd mereu, si fierbem circa 3-5 minute, dupá care luám vasul de pe foc si rostogolim pe fiecare gáluscá de spumá prin compozitia de lapte de pasáre deacum , le asezám ínapoi ín castron apoi laptele de pasáre, adicá compozitia cu gálbenuse, o rácim mestecínd mereu ca sá nu facá coajá si sá nu se adune ouále,

   -  dupá ce sa rácit, punem ínapoi gálustele si dám totul la rece pentru 1,,,2 ore, dupá care ímpártim laptele de pasáre ín boluri, ornamentám cu portocalá dupá cum se vede ín imaginea aláturará retzetei, sau presárám cu ciocolatá rázálitá, dupá preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése