Cuburi
cu nucá de cocos.
piskotul:
- 4 ouá
- 5
linguri zahár pudrá
- 4
linguri fáiná
- 1
linguritzá praf de copt
glazura:
- 250 gr.
ciocolatá albá
- 250 gr.
ciocolatá menaj
- 1 dl aromá
rum
- 4 dl lapte
- 10
linguri ulei
- 250 gr.
nucá cocos
Modul de
preparare
piscotul:
-separám gálbenusurile
de albusuri, gálbenusurile le frecám spuná cu 3 linguri zahár, albusurile le
batem spumá tare cu 2 linguri zahár, fáina o amestecám cu praful de copt si o
adáugám la gálbenusuri, apoi cu spatula usurel íncorporám albusurile spumá ín
compozitia de gálbenusuri, ungem tava de copt cu ulei si tapetám cu hírtie de
copt, nivelám blatul ín tavá si dám la cuptor la foc potrivit 20 minute, apoi
facem proba de copt,
glazura:
-pe baie de
abur fierbem 250 gr. ciocolatá albá cu 2 dl lapte, 5 linguri ulei, píná vom obtine o
ciocolatá bine fluidá mátásoasá, íntre timp piscotul sa rácit , íl táiem ín
cuburi de circa 4/4 cm, si ímpártim ín douá cuburile rezulatate , o parte din
ele pe fiecare cub íl ímbibám putin fiecare laturá a cubului prin cicoclata
albá cáldutzá, si imediat íl rostogolim ín nuca de cocos, apoi asezám pe tavá
la rácit,
-cínd am
terminat cu cicolata albá tot pe baia de abur fierbem ciocolata menaj, cu
uleiul si laptele la care mai adáugám si 1 dl aromá rum, apoi ímbibám cuburile de piscot
rámase, le rostogolim imediat prin nuca de cocos si le asezám si pe acestea pe
tavá, dupá care le dám la rece 1,5 orá, apoi servim .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése