2014. április 29., kedd

Cuburi cu nucá de cocos.

                   

Cuburi cu nucá de cocos.

piskotul:
-       4 ouá
-       5 linguri zahár pudrá
-       4 linguri fáiná
-       1 linguritzá praf de copt

glazura:
-       250 gr. ciocolatá albá
-       250 gr. ciocolatá menaj
-       1 dl aromá rum
-       4 dl lapte
-       10 linguri ulei
-       250 gr. nucá cocos

Modul de preparare
     piscotul:
          -separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusurile le frecám spuná cu 3 linguri zahár, albusurile le batem spumá tare cu 2 linguri zahár, fáina o amestecám cu praful de copt si o adáugám la gálbenusuri, apoi cu spatula usurel íncorporám albusurile spumá ín compozitia de gálbenusuri, ungem tava de copt cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, nivelám blatul ín tavá si dám la cuptor la foc potrivit 20 minute, apoi facem proba de copt,
    glazura:
       -pe baie de abur fierbem 250 gr. ciocolatá albá cu 2 dl lapte, 5 linguri ulei, píná vom obtine o ciocolatá bine fluidá mátásoasá, íntre timp piscotul sa rácit , íl táiem ín cuburi de circa 4/4 cm, si ímpártim ín douá cuburile rezulatate , o parte din ele pe fiecare cub íl ímbibám putin fiecare laturá a cubului prin cicoclata albá cáldutzá, si imediat íl rostogolim ín nuca de cocos, apoi asezám pe tavá la rácit,

     -cínd am terminat cu cicolata albá tot pe baia de abur fierbem ciocolata menaj, cu uleiul si laptele la care mai adáugám si 1 dl aromá rum, apoi ímbibám cuburile de piscot rámase, le rostogolim imediat prin nuca de cocos si le asezám si pe acestea pe tavá, dupá care le dám la rece 1,5 orá, apoi servim .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése