Prájitura Krantz
Ingrediente:
pentru blat:
- 10 albusuri
- 250 gr zahár pudrá
- 300 gr miez nucá mácinatá
- 6 linguri fáiná
pentru blat:
- 10 albusuri
- 250 gr zahár pudrá
- 300 gr miez nucá mácinatá
- 6 linguri fáiná
- 1 linguritá mocca bicarbonat
- 1 lámíie
pentru cremá:
- 10 gálbenusuri
- 200 gr zahár pudrá
- 300 gr unt
pentru krantz:
- 100 gr. zahár tos
- 100 gr. miez nucá mácintá
pentru cremá:
- 10 gálbenusuri
- 200 gr zahár pudrá
- 300 gr unt
pentru krantz:
- 100 gr. zahár tos
- 100 gr. miez nucá mácintá
- 50 gr. unt
Mod de preparare:
Batem albusurile spumá tare
Batem albusurile spumá tare
-adáugám zahárul putin cíte putin si mixám píná
obtinem o bezea tare si lucioasá, adáugám bicarbonatul stins cu zema de la o
jumátate de lámíie, plus coaja de lámíie
si batem píná la íncorporare complectá,
-mácinám miezul de nucá si íl presárám peste
albusurile bátute, putin cíte putin, prelucríndul ín albusuri , cu ajutorul unei spatule, píná la íncorporare
complectá apoi adáugám fáina, putin cíte putin si íncorporám si fáina usurel cu
spatula,
-tapetám tava cu hírtie de copt ímpártim aluatul ín trei párti egale si pe
rínd coacem trei foi de blat din compozitie, care le rácim fárá sá tragem hítia de copt de pe
blat,
-frecám
gálbenusurile cu 100 gr. zahár píná compozitia devine cremoasá. Punem gálbenusurile
frecate spumá pe foc amestecínd continuu píná ce compozitia íncepe sá se íngroase.
Dám deoparte si lásám sá se ráceascá complect, mestecínd mereu ca sá nu facá
coajá
-frecám spumá untul cu 100 gr. zahár si íncorporám
crema de gálbenusuri rece, putin cíte putin píná obtinem o cremá
consistentá.
- íntoarcem blaturile cu fata ín jos si desprindem hírtia de copt de
pe blaturi si íncepem ansamblarea,
-asezám primul blat pe tavá, ímpártim crema
ín trei párti egale, aplicám o parte peste primul blat ín strat uniform, continuám astfel ansamblarea
párjiturii avínd grijá ca ansamblarea sá
se termine cu cremá, deci ultimul strat de cremá íl vom pune deasupra, peste
ultimul blat.
-caramelizám zahárul tos íntr-o cráticioará ,
cínd zahárul íncepe sá ea culoare rosiaticá adáugám untul , mestecám píná untul
se topeste apoi adáugám nuca mácinatá, ínvírtim de 2-3 ori píná nuca se
omogenizeazá, adicá toatá nuca se trece prin caramel, si luám de pe foc, imediat
íntindem ín strat cít se poate de subtire
pe o hírtie de copt nucile caramelizate si le lásám sá se ráceascá , apoi le
rupem ín bucáti, le dám la robot la mácinat apoi presárám peste ultimul strat
de cremá, peste prájiturá, acoperind ín íntregime ultimul strat de cremá,
-dám prájitura la rece pentru 1- 2 ore
dupá care o feliem dupá gust si preferintá
, fiecare.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése