2014. április 14., hétfő

Prájitura "krantz".

              

Prájitura Krantz

Ingrediente:

pentru blat:
    - 10 albusuri
    - 250 gr zahár pudrá
    - 300 gr miez nucá mácinatá
    - 6 linguri fáiná
    - 1 linguritá mocca bicarbonat
    - 1 lámíie

pentru cremá:
    - 10 gálbenusuri

    - 200 gr zahár pudrá
    - 300 gr unt

pentru krantz:
    - 100 gr. zahár tos
    - 100 gr. miez nucá mácintá
    - 50 gr. unt

Mod de preparare:

 Batem albusurile spumá tare
     -adáugám zahárul putin cíte putin si mixám píná obtinem o bezea tare si lucioasá, adáugám bicarbonatul stins cu zema de la o jumátate  de lámíie, plus coaja de lámíie si batem píná la íncorporare complectá,
     -mácinám miezul de nucá si íl presárám peste albusurile bátute, putin cíte putin, prelucríndul ín albusuri ,  cu ajutorul unei spatule, píná la íncorporare complectá apoi adáugám fáina, putin cíte putin si íncorporám si fáina usurel cu spatula,
     -tapetám tava cu hírtie de copt  ímpártim aluatul ín trei párti egale si pe rínd coacem trei foi de blat din compozitie, care  le rácim fárá sá tragem hítia de copt de pe blat,
       -frecám  gálbenusurile cu 100 gr. zahár píná compozitia devine cremoasá. Punem gálbenusurile frecate spumá pe foc amestecínd continuu píná ce compozitia íncepe sá se íngroase. Dám deoparte si lásám sá se ráceascá complect, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá
     -frecám  spumá untul cu 100 gr. zahár si íncorporám crema de gálbenusuri rece, putin cíte putin píná obtinem o cremá consistentá.         
     - íntoarcem blaturile  cu fata ín jos si desprindem hírtia de copt de pe blaturi si íncepem ansamblarea,
     -asezám primul blat pe tavá, ímpártim crema ín trei párti egale, aplicám o parte peste primul blat ín strat uniform, continuám astfel ansamblarea párjiturii  avínd grijá ca ansamblarea sá se termine cu cremá, deci ultimul strat de cremá íl vom pune deasupra, peste ultimul blat.
   -caramelizám zahárul tos íntr-o cráticioará , cínd zahárul íncepe sá ea culoare rosiaticá adáugám untul , mestecám píná untul se topeste apoi adáugám nuca mácinatá, ínvírtim de 2-3 ori píná nuca se omogenizeazá, adicá toatá nuca se trece prin caramel, si luám de pe foc, imediat  íntindem ín strat cít se poate de subtire pe o hírtie de copt nucile caramelizate si le lásám sá se ráceascá , apoi le rupem ín bucáti, le dám la robot la mácinat apoi presárám peste ultimul strat de cremá, peste prájiturá, acoperind ín íntregime ultimul strat de cremá,

         -dám prájitura la rece pentru 1- 2 ore dupá care o feliem dupá gust  si preferintá , fiecare.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése