Pite cu
brínzá dulce.
ingrediente
coca:
-
500 gr. fáiná zero
-
250 gr. unt sau margariná
-
200 gr. zahár
-
2 gálbenusuri
-
1 vírf cutit sare
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lámíie
-
2 linguri smíntíná grasá
umplutura:
-
1 kg brínzá
de vaci
-
200 gr. zahár pudrá
-
2 linguri smíntíná grasá
-
2 gálbenusuri
-
4 albusuri
-
1 budincá
vanilie
-
1 lámíie
-
100 gr stafide
Modul de
preparare
- prima datá
pregátim umplutura si anume: punem brínza ín turmix, adáugám 100 gr. zahár
pudrá, coaja de la 1 lámíie , 2 gálbenusuri de ou, si smíntína, íncepem sá
mixám píná la omogenizare complectá, apoi cíte putin adáugám si praful de
budincá , mai pe urmá si stafidele si
dám crema deoparte píná pregátim coca
- punem fáina pe masa de lucru , sarea, zahárul , íncorporám
apoi íntre palme frecám cu untul, píná la íncorporare totalá, facem cuib ín
mijloc, punem 2 gálbenusuri, bicarbonatul íl stingem cu zeama de la o jumátate
de lámíie, íl adáugám si coaja de la 1 lámíie, adáugám si smíntína si frámíntám
o cocá molcutá , elasticá, ímpártim ín douá coca si íntindem prima foaie, o asezám
pe fundul de la tava de copt bine unsá cu unt si tapetatá cu fáiná,
- acum batem 4 albusuri de ou cu 100 gr. zahár
pudrá , si zeama de la o lámíie apoi adáugám la crema de brínzá, cu o spatulá
íncorporám cu grijá ca albusul sá nu se taie, apoi aplicám cema de brínzá peste
foaia din tavá, íntindem a doua foaie cu care acoperim brínza , cu o furculitzá
ímpungem coca pe toatá suprafata si ungem cu un ou bátut cu 1 linguritzá smíntíná
si zahár , dupá care dám la cuptorul íncálzit ín prealabil circa 40 minute la foc potrivit, timp ín care íntoarcem odatá
tava ín cuptor , apoi facem proba de copt.
- scoatem prájitura din cuptor o lásám sá se
rácoreascá putin apoi o presárám cu zahár pudrá vanilizat si dupá rácire
complectá o táiem ín cuburi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése