Gogosi ín cuptor
Ingrediente
aluatul:
-
3
cáni fáiná
-
½
caná zahár pudrá
-
25
gr. drojdie proaspátá
-
½
caná lapte
-
5
gálbenusuri de ou
-
3
linguri unt topit
-
1
linguritzá sare
glazurá:
-
1
caná zahár praf
-
1
lingurá scortzisoará
-
3
linguri unt
Modul de preparare
-punem drojdia la dospit ín 5 linguri lapte
cáldutz cu 2 linguri zahár, mestecám fáina cu zahárul pudrá ín ligheanul de
frámíntat, batem bine gálbenusurile , le adáugám la fáiná, punem sarea si drojdia
bine crescutá, si íncepem frámíntatul adáugínd cíte putin lapte si unt topit píná
vom obtine un alaut molcutz , frámíntám circa 15-20 minute , dacá frámíntám cu robotul
atunci 10 minute maximum, frámíntatul cu mína íl continuám píná vom obtine un
alaut pufos usor, apoi acoperim vasul si dám la dospit íntr-un loc cáldutz si
ferit de curentzi de aer, píná volumul aluatului se va dubla bine, apoi
presárám cu fáiná masa de lucru, punem alautul pe masa de lucru si cu mína
tragem aluatul ,,íl íntindem frumos de grosime 2-2,5 cm , apoi cu forma mare de
táiat pogácele, cc. 8 cm
circumferintzá, decupám din alaut gogosile, iar cu forma micá, cc.2 cm, pentru
táiat pogácele decupám mijlocul gogosului, dacá nu avem forme la índemíná, atunci folosim 2
pahare de márimi diferite, adicá ca sá íncapá unul ín altul, cum se vede si ín
imaginea atasatá la retzetá, apoi cáptusim tava de copt, cu hírtie de copt, si asezám
gogosile pe hírtia de copt la distantze mai mari, dupá care acoperim si mai dám
la dospit 15-20 minute, apoi le dám la cuptorul preíncálzit ín prealabil píná
gogosile vor avea culoarea cárámiziu-maronie frumoasá, circa. 8-10 minute, apoi
le scoatem , le asezám pe tavá si le glazurám, ín felul urmátor : mestecám
zahárul pudrá cu scortzisoara, topim untul si cu o pensulá silicon ungem
fiecare gogoasá cu putin unt, apoi presárám cu zahárul de scortzisoará,
atentzie sá nu curgá untul de pe gogosi, numai atít punem exact ca sá prindá
zahárul, apoi gogosii sínt gata de servit, calde sau, dupá dorintzá,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése