Kinder-bueno.
Coca: - 6 albusuri de ou
-
6 linguri zahár
-
1 lingurá ulei
-
3 linguri fáiná
-
2 linguri biscuiti mácinati
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lámíie
-
200 gr. alune americane
Crema:- 3,5
dl lapte
-
6 gálbenusuri de ou
-
6 linguri zahár
-
1 plic
budincá vanilie
-
3 linguri fáiná albá grizatá
-
100 gr. ciocolatá menaj
-
150 gr. unt sau margariná ”rama”
-
400 gr. biscuiti formá pátratá
-
2 dl friscá
pentru spumá
-
2 plicuri fixator spumá
-
250 gr. nutella
-
100 gr. cicocolatá rázálitá
Modul de
preparare
Crema: frecám 6
gálbenusuri de ou cu 2 linguri zahár, adáugám 3 dl lapte 1 plic budincá
vanilie si 3 liguri fáiná, omogenizám bine si fierbem o cremá vírtoasá din acestre
ingrediente, apoi o dám la rácit, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, píná la
rácire complectá,
-íntre timp
frecám 100 gr.unt spumá cu 4 linguri de zahár , dupá ce compozitia de gálbenuse
sa rácit complect, le adáugám la untul frecat si mixám ímpreuná píná la
omogenizare complectá, apoi ímpártim
crema obtinutá ín trei párti,
-douá párti
rámíne galbená si íntr-o parte ímcorporám
100 gr. ciocolatá topitá pe baie de abur, omogenizám bine si o dám la rece píná la asamblarea prájiturii,
Blatul: 200 gr. alune americane
prájim íntr-o tigaie teflon, pe tigaia uscatá, apoi le pisám cít se poate, { cui
íi place le poate lása si bucáti mai mari, nouá ne plac mai mari } , le punem
deoparte sá se ráceascá,,, íntre timp cele 6 albusuri de ou le batem spumá cu 6 linguri
zahár, coaja de la 1 lámíie, si bicarbonatul stins cu zeama de la lámíie, apoi
usurel cu o spatulá íncorporám 3 linguri fáiná glisatá si 2 linguri biscuiti
mácinati, ungem tava de copt cu ulei, o tapetám cu hírtie de copt , si ímpártim
compozitia de aluat egal pe suprafata tavei de copt, o presárám cu alunele
pisate , apoi o dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit circa 15
minute, scoatem coca din cuptor, luám hírtia de copt de pe cocá si íncá
fierbinte aplicám peste cocá nutella,
care dacá e nevoie o íncálzim putin ín microunde, apoi o lásám coca sá se
ráceascá complect,
Ansamblare: pe platoul pentru prájituri
punem blatul cu nutella , ímcálzim
laptele rámas, adicá ½ litru, dám biscuitii prin laptele cald, asezám peste nutellá,
lásám circa 5 minute, apoi acoperim biscutii cu un strat de cremá galbená,
punem alt strat de biscuiti ínmuiati , pe acesta íl acoperim cu crema de
cicolatá, dupá care dám prájitura la frigider cíteva ore, dupá ce cremele sau
solidificat si biscutitii sau ínmuiat
-feliem ín
cuburi, ornám cu cíte o jumátate de aluná , sau fiecare taie prájitura dupá gust si preferintá, nu este un stas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése