2014. április 12., szombat

Kinder bueno.

           

Kinder-bueno.

 Coca: -  6 albusuri de ou
-         6 linguri zahár
-         1 lingurá ulei
-         3 linguri fáiná
-         2 linguri biscuiti mácinati
-         1 vírf cutit bicarbonat
-         1 lámíie
-         200 gr. alune americane

Crema:-  3,5 dl lapte
-         6 gálbenusuri de ou
-         6 linguri zahár
-          1 plic budincá vanilie
-         3 linguri fáiná albá grizatá
-         100 gr. ciocolatá menaj
-         150 gr. unt sau margariná ”rama”
-         400 gr. biscuiti formá pátratá
-         2 dl friscá pentru spumá
-         2 plicuri fixator spumá
-         250 gr. nutella
-         100 gr. cicocolatá rázálitá

Modul de preparare
         Crema: frecám 6 gálbenusuri de ou cu 2 linguri zahár, adáugám 3 dl lapte 1 plic budincá vanilie si 3 liguri fáiná, omogenizám bine si fierbem o cremá vírtoasá din acestre ingrediente, apoi o dám la rácit, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, píná la rácire complectá,
    -íntre timp frecám 100 gr.unt spumá cu 4 linguri de zahár , dupá ce compozitia de gálbenuse sa rácit complect, le adáugám la untul frecat si mixám ímpreuná píná la omogenizare complectá, apoi ímpártim  crema obtinutá ín trei párti,
   -douá párti rámíne galbená si íntr-o parte  ímcorporám 100 gr. ciocolatá topitá pe baie de abur, omogenizám bine si o dám la rece  píná la asamblarea prájiturii,
      Blatul: 200 gr. alune americane prájim íntr-o tigaie teflon, pe tigaia uscatá, apoi le pisám cít se poate, { cui íi place le poate lása si bucáti mai mari, nouá ne plac mai mari } , le punem deoparte sá se ráceascá,,, íntre timp cele  6 albusuri de ou le batem spumá cu 6 linguri zahár, coaja de la 1 lámíie, si bicarbonatul stins cu zeama de la lámíie, apoi usurel cu o spatulá íncorporám 3 linguri fáiná glisatá si 2 linguri biscuiti mácinati, ungem tava de copt cu ulei, o tapetám cu hírtie de copt , si ímpártim compozitia de aluat egal pe suprafata tavei de copt, o presárám cu alunele pisate , apoi o dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit circa 15 minute, scoatem coca din cuptor, luám hírtia de copt de pe cocá si íncá fierbinte  aplicám peste cocá nutella, care dacá e nevoie o íncálzim putin ín microunde, apoi o lásám coca sá se ráceascá complect,
   Ansamblare: pe platoul pentru prájituri punem  blatul cu nutella , ímcálzim laptele rámas, adicá ½ litru, dám biscuitii prin laptele cald, asezám peste nutellá, lásám circa 5 minute, apoi acoperim biscutii cu un strat de cremá galbená, punem alt strat de biscuiti ínmuiati , pe acesta íl acoperim cu crema de cicolatá, dupá care dám prájitura la frigider cíteva ore, dupá ce cremele sau solidificat si biscutitii sau ínmuiat
         -2 dl friscá pentru spumá o batem bine cu 2 plicuri fixator de spumá, si dacá e nevoei 3 linguri zahár praf, dacá frisca nu e destul de dulce, aplicám frisca spumá peste prájiturá si presárám cu 100 gr. cicoclatá rázálitá, dupá care mai merge la frigider circa 1 orá,,
          -feliem ín cuburi, ornám cu cíte o jumátate de aluná , sau fiecare taie prájitura  dupá gust si preferintá, nu este un stas.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése