Fripturá
de miel-traditionalá
Ingrediente/
4 portii
Friptura:
-
12 felii cotlet miel
-
5 linguri ulei
-
5 cátei usturoi
-
1 lámíie
-
3 foide de dafin
-
4 buc. ceapá verde
-
1 linguritá condiment”barbecue grill”
-
1 linguritá vegeta
Sosu de
macris:
-
600 gr. frunze de macris
-
5 linguri ulei
-
2 linguri fáiná
-
½ litru lapte
-
sare dupá gust
-
3 linguri zahár
Pentru cartofi:
-
1,200
kg . cartofi
-
3 linguri ulei
-
1 legáturá pátrunjel verde
Modul de
preparare
-facem o
marinadá pentru cotletul de miel, si anume: pisám 5 cátei de usturoi, le frecám
cu 5 linguri ulei, adáugám condiemntul grill barbecue, 3 foi de dafin rupem ín
bucátele, 1 linguritá vegeta, zema si
coaja de la 1 lámíie, toate aceste condiemnte le mestecám bine apoi frecám cu
aceastá mariandá feliile de cotlet, acoperim cu folie alimentará si le dám la
frigider timp de 3 ore, timp ín care mereu íntoarcem feliile ín marinadá,
-dupá timpul de
marinare punem cotletul cu marinadá cu tot íntr-o tavá de fripturi sau vas de”yena”
si dám friptura la cuptor, timp de 20 minute acoperitá cu capac sau folie
alimentará, timp ín care mereu stropim friptura cu sosul din tavá, dupá 20
minute scoatem capacul , asezám língá fripturá cartofii pregátiti ín prealabil píná
cartofii se rumenesc , apoi presárám cu pátrunjel verde si servim cu sosul de
macris,
Cartofii:
-alegem cartofi de márime uniformá, punem
cartofii la fiert cu coaja ín apá cu sare, timp de 20 minute, dupá care
strecurám cartofii íi curátám si íi táiem ín douá dea latul, cum se vede si
ín imaginea de sus, apoi íi adáugám língá
fripturá la rumenit,
Sosul:
-curátm
macrisul íl spálám si íl lásám ín strecurátor la scurs, íntr-o cratitzá
íncingem 5 linguri ulei, si cínd uleiul are miros, adáugám frunzele de macris,
mestecínd mereu asa dupá cum scad cele din cratitzá, cínd am adáugat tot
macrisul, presárám cu 3 linguri zahár si mai ínnábusim putin píná scade de tot,
va fi un sos , presárám cu 2 linguri de fáiná, íncorporám bine fáina ín sos si stingem
cu laptele adáugínd putin cíte putin prelucrínd laptele ín asa fel ca sá nu
facá cocolosi, sá rámíná cremos , mai fierbem cu laptele circa 10 minute, dacá
este nevoie mai adáugám lapte sau apá, ca sá nu fie prea
omogen, si sosul este gata pentru servit,
Servim dupá cum
se vede ín imaginea de sus.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése