2014. április 15., kedd

Fripturá de miel-traditionalá.

              

Fripturá de miel-traditionalá

          Ingrediente/ 4 portii
 Friptura:
-         12 felii cotlet miel
-         5 linguri ulei
-         5 cátei usturoi
-         1 lámíie
-         3 foide de dafin
-         4 buc. ceapá verde
-         1 linguritá condiment”barbecue grill”
-         1 linguritá vegeta

Sosu de macris:
-         600 gr. frunze de macris
-         5 linguri ulei
-         2 linguri fáiná
-         ½ litru lapte
-         sare dupá gust
-         3 linguri zahár

Pentru cartofi:
-         1,200 kg. cartofi
-         3 linguri ulei
-         1 legáturá pátrunjel verde

Modul de preparare
     -facem o marinadá pentru cotletul de miel, si anume: pisám 5 cátei de usturoi, le frecám cu 5 linguri ulei, adáugám condiemntul grill barbecue, 3 foi de dafin rupem ín bucátele,  1 linguritá vegeta, zema si coaja de la 1 lámíie, toate aceste condiemnte le mestecám bine apoi frecám cu aceastá mariandá feliile de cotlet, acoperim cu folie alimentará si le dám la frigider timp de 3 ore, timp ín care mereu íntoarcem feliile ín marinadá,  
    -dupá timpul de marinare punem cotletul cu marinadá cu tot íntr-o tavá de fripturi sau vas de”yena” si dám friptura la cuptor, timp de 20 minute acoperitá cu capac sau folie alimentará, timp ín care mereu stropim friptura cu sosul din tavá, dupá 20 minute scoatem capacul , asezám língá fripturá cartofii pregátiti ín prealabil píná cartofii se rumenesc , apoi presárám cu pátrunjel verde si servim cu sosul de macris,
     Cartofii:
          -alegem cartofi de márime uniformá, punem cartofii la fiert cu coaja ín apá cu sare, timp de 20 minute, dupá care strecurám cartofii íi curátám si íi táiem ín douá dea latul, cum se vede si ín  imaginea de sus, apoi íi adáugám língá fripturá la rumenit,
     Sosul:
         -curátm macrisul íl spálám si íl lásám ín strecurátor la scurs, íntr-o cratitzá íncingem 5 linguri ulei, si cínd uleiul are miros, adáugám frunzele de macris, mestecínd mereu asa dupá cum scad cele din cratitzá, cínd am adáugat tot macrisul, presárám cu 3 linguri zahár si mai ínnábusim putin píná scade de tot, va fi un sos , presárám cu 2 linguri de fáiná, íncorporám bine fáina ín sos si stingem cu laptele adáugínd putin cíte putin prelucrínd laptele ín asa fel ca sá nu facá cocolosi, sá rámíná cremos , mai fierbem cu laptele circa 10 minute, dacá este nevoie  mai  adáugám lapte sau apá, ca sá nu fie prea omogen, si sosul este gata pentru servit,
     Servim dupá cum se vede ín imaginea de sus.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése