2014. április 19., szombat

Pascá traditzionalá.

               

Pascá-traditionalá

 aluatul:
-         30 gr. drojdie proaspátá
-         150 gr. zahár pudrá  
-         1 lingurá zahár tos
-         1 linguritzá sare
-         1 dl  ulei
-         600 gr. fáiná de buná calitate

umplutura:
-         250 gr. zahár pudrá
-         3 prafuri vanilie
-         400 gr. brínzá de vaci
-         50 gr.unt
-         2 linguri smíntíná grasá
-         2 gálbenusuri de ou
-         100 gr. stafide
-         2 linguri griz

Modul de preparare
     aluatul:
     -punem fáina pe masa de lucru facem un cuib ín mijloc, apoi preparám ín acest cuib o maia din drojdie cu 1 linguritá zahár tos si 1 dl lapte cáldutz, o presárám cu fáiná si o lásám sá dospreascá, cínd plámádeala e dospitá, adáugám zahárul pudrá, sarea, si íncepem sá frámíntám un aluat omogen elastic, adáugínd cíte putin lapte cáldut dacá mai este nevoie si 1 dl ulei cíte putin ín timpul frámíntárii, dacá avem robot de frámíntat operatia de frámítat o facem tot ín acelasi mod, adicá adáugám uleiul tot cíte putin pe rínd,si lapte dacá e nevoie, frámíntám píná aluatul va fi neted elastic si íncepe sá facá básicutze, apoi íl punem la dospit íntr-un loc ferit de curenti de aer si cáldut, píná volumul aluatului se dubleazá bine, íntre timp pregátim umplutura ,
   umplutura:
       -400 gr. brínzá de vaci frecám cu 50 gr. unt si 250 gr. zahár pudrá,  3 prafuri vanilie, adáugám 2 gálbenusuri de ou si 100 gr. stafide si 2 linguri de smíntíná, íncorporám bine si aceste íngrediente , apoi punem putin la odihná ín frigider, circa 15 minute, timp ín care pregátim alautul deacum crescut, pentru umplut,
     ansamblarea:
         -ímpártim alautul ín 3 párti, o parte din aceste 3 párti o ímpártim ín douá, apoi o parte si jumátate le lumá ímpreuná si le íntindem ín formá rotundá, ungem o tavá rotundá cu unt mai grosutz, o tapetám cu fáiná si asezám foaia de aluat ín tavá ín asa fel ca aluatul sá ímbrace si marginile de la tavá, dupá care presárám cu 2 linguri griz, si asezám umplutura ín tavá peste foaie, nivelám apoi íncepem ímpletitul,

       -din aluatul rámas facem mai multe scorzi pentru ímpletit, 2 care sá cuprindá circumferintza tavei rotunde, din restul aluatului cíte scorzi ies, de lungimea diagonalei tavei rotunde, ímpletim cele 2 scorzi lungi si le asezám roatá pe circumferintza tavei peste umplutura de brínzá, apoi ímpletim si celelate scorzi mai scurte si le asezám peste umplutura de brínzá pe diagonalá la distantá egalá, ca la coacere sá se poatá íntílni una cu alta, dar nu e  neapárát nevoie sá se íntílneascá, si asa e fainá, apoi batem cele 2 albusuri cu 1 lingurá zahár si 1 lingurá smíntíná si ungem páscutza, o dám la odihná pentru 20 minute timp ín care o mai ungem de 2 ori, dupá care o punem la copt la foc potolit, píná se rumeneste frumos,, asta dureazá 45-50 minute, timp ín care o íntoarcem ín cuptor de 2 ori,, dupá coacere o lásám sá se ráceascá, si o feliem dupá cum dorin, este o plácintá traditionalá romíneascá,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése