2014. április 16., szerda

FELII "BAIGLI".

              

FELII ”BAIGLI”

           Ingrediente.
  Coca:
-         750 gr. fáiná
-         300 gr. unt sau rama
-         25 gr. drojdie proaspáta
-         1 linguritá sare
-         200 gr. zahár pudrá
-         coaja de la 1 lámíie
-         1 ou
-         1 gálbenus de ou
-         2,5 dl lapte

Umpluturá mac:
-         300 gr. mac mácinat
-         150 gr. zahár
-         2 dl lapte
-         3 vanilii
-         2 linguri unt
-         3 linguri gem caise
-         1 coajá portocalá
-         50 gr. stafide

Umpluturá nucá:
-         300 gr. nucá mácinatá
-         150 gr. zahár
-         2 linguri unt
-         3 vanilii
-         coaja de la 1 lámíie
-         1 vírf cutit scortisoará
-         1,5 dl lapte
-         50 gr. stafide

Modul de preparare
        -punem drojdia la dospit ín 1 dl lapte cáldut cu 1 lingurá zahár,
       -punem fáina pe masa de lucru, o mestecám cu zahárul sarea si o frecám íntre palme cu untul apoi facem un cuib ín mijloc, adáugám ouále si drojdia crescutá si íncepem frámíntatul, adáugám cíte putin laptele cáldut si frámíntám coca píná íncepe sá facá básicutze, , evident cáci dacá este nevoie mai adáugám putin lapte sau fáiná dupá caz, pentru a obtine o cocá elasticá mátásoasá molcutzá, ímpárim alautul ín 6 párti egale , facem cíte o minge micá din fiecare, parte de aluat ímpachetám pe fiecare ín folie alimentará si o dám la rece pentru 3-4 ore , deci atentie la rece, este un aluat crescut la rece, íntre timp pregátim umplutura
   umputurá mac:
              -punem laptele la fiert cu zahárul , cínd laptele fierbe adáugám toate ingredientele si macul íi dám cíteva clocote mestecínd íncontinuu , adicá píná macul se íngroase, íl dám la rece, píná se ráceste complect, dupá rácire adáugám si gemul de caise ín compozitia de mac, apoi urmeazá aplicat peste foaia de peájiturá,
   umpluturá nucá:
            -evident cáci este acelasi procedeu de preparare ca si la mac cu diferenta cáci acum ín lapte punem nuca si ingredientele scrise mai sus, la umplutura de nucá,,

ansamblarea-coacerea:

      -dupá timpul de odihná la rece aducem la masa de lucru 3 mingi din aluat, ungem tava de copt cu ulei  tapetám cu hírtie de copt, íntindem o foaie dintr-o bucatá de aluat, de circa 3 mm grosime, o asezám ín tavá pe hírtia de copt, punem peste aluat jumátate din umplutura de mac, aplicám peste mac a 2-a foaie , íntindem peste ea macul rámas, apoi íntindem a 3-a foaie si o aplicám peste al doilea rínd de mac, batem un ou cu 1 linguritá zahár si 1 linguritá smíntíná, ungem prájitura cu oul apoi punem tava deacum la loc cald pentru 35 minute, timp ín care pregátim si prájitura cu nucá, tot la fel ca si acea cu mac, cu diferenta cá acum umplutura va fi nuca, apoi si aceastá tavá o dám la loc cáldut pentru 35 minute, íntre timpul de crestere mai ungem prájitura de douá ori, dupá care le vom da la cuptorul íncálzit ín prealabil , mai íntíi la foc mai aspru, circa 10 minute, apoi potolim focul la íncetisor, íncá 25 minute, íntre acest timp íntoarcem prájitura ín cuptor,  dupá 25 minute facem proba de copt, dacá este gata, o dám la rácit, dupá care feliem dupá gust si preferintá,,,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése