2014. április 9., szerda

Piscot de ciocolatá.



Piscot de ciocolatá

   pentru cocá:
-         8 ouá
-         8 linguri zahár pudrá
-         6 linguri fáiná zero
-         2 linguri cacao olandezá
-         zeama  de la 1 lámíie
-         1 linguritzá moca bicarbonat

   pentru cremá:
-         9 dl friscá
-         200 gr. zahár pudrá
-         1 lingurá vanilie
-         3 linguri cacao olandezá
-         2 linguri gelatiná
-         1 dl lapte

   pentru glazurá:
-         200 gr. cicocolatá menaj
-         50 gr. unt
-         5 linguri lapte

Modul de preparare
      -sepatám albusele de gálbenuse, gálbenusele le frecám spumá cu 5 linguri de zahár, adáugám bicarbonatul stint cu zeama de la o jumátate de lámíie, fáina o amestecám bine cu 2 linguri de cacao, si o íncorporám ín compozitia de gálbenuse spumá,
     -albusurile le batem spumá tare cu 3 linguri de zahár si zeama de la o jumátate de lámíie, sic u o spatulá usurel cu grijá íncorporám ín compozitia de gálbenuse,
     -ungem tava de copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt , turnám compozitia de piscot ín tava care o dám la cuptor la foc potrivit timp de circa 20 minute, timp ín care o íntoarcem odatá ín cuptor, apoi dupá cele 20 minute facem proba de copt, cu scobitoarea,
       -o scoatem din cuptor, tragem hírtia de copt de pe cocá si o dám la rácit, íntre timp pregátim crema,
    Crema:
       -amestecám 200 gr. zahár pudrá cu 3 linguri de cacao apoi , íncepem sá bate frisca spumá, fárá zahár, cínd frisca este aproape bátutá adáugám cíte purin zahárul amestecat cu cacao píná la íncorporarea celor 200 gr. , dupá ce frisca este tare, íntr-un  1 dl lapte  dizolvám 2 linguri de gelatiná , apoi o punem putin la íncálzit, nu o fierbem numai o íncálzim mai bine asa, dupá care o rácim píná va fi numai dezmortzitá , si o prelucrám ín frisaca bátutá spumá cu mixerul píná la íncorporare totalá si complectá,
     -pe platoul de prájituri táiem coca ín douá dea latul , partea de sus o punem deoparte iar pe partea de jos , care este partea de la tavá, aplicám crema de friscá ímpártindu-o egal pe toatá suprafata piscotului dupá care o acoperim cu partea de sus a piscotului . adicá cealaltá foaie , o apásám putin asa mai usurel, si pregátim glazura,
       Glazurá:

               -200 gr. cicocolatá menaj , 50 gr. unt si 5 linguri de lapte punem  la topit pe baie de abur, cínd cicolata sa topit , untul si laptele sau íncorporat, deci am obtinut un sos de ciocolatá , turnám peste prájiturá , cu spatula nivelám egal sosul de ciocolatá, apoi dám la rece timp de 3 ore , dupá care feliem tortul dupá preferintá cu cutitul tinut ín apá fierbinte la fiecare feliere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése