Piscot
de ciocolatá
pentru cocá:
-
8 ouá
-
8 linguri zahár pudrá
-
6 linguri fáiná zero
-
2 linguri cacao olandezá
-
zeama de la
1 lámíie
-
1 linguritzá moca bicarbonat
pentru cremá:
-
9 dl friscá
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 lingurá vanilie
-
3 linguri cacao olandezá
-
2 linguri gelatiná
-
1 dl lapte
pentru glazurá:
-
200 gr. cicocolatá menaj
-
50 gr. unt
-
5 linguri lapte
Modul de
preparare
-sepatám
albusele de gálbenuse, gálbenusele le frecám spumá cu 5 linguri de zahár,
adáugám bicarbonatul stint cu zeama de la o jumátate de lámíie, fáina o
amestecám bine cu 2 linguri de cacao, si o íncorporám ín compozitia de
gálbenuse spumá,
-albusurile le
batem spumá tare cu 3 linguri de zahár si zeama de la o jumátate de lámíie, sic
u o spatulá usurel cu grijá íncorporám ín compozitia de gálbenuse,
-ungem tava de
copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt , turnám compozitia de piscot ín tava
care o dám la cuptor la foc potrivit timp de circa 20 minute, timp ín care o
íntoarcem odatá ín cuptor, apoi dupá cele 20 minute facem proba de copt, cu
scobitoarea,
-o scoatem
din cuptor, tragem hírtia de copt de pe cocá si o dám la rácit, íntre timp
pregátim crema,
Crema:
-amestecám 200
gr. zahár pudrá cu 3 linguri de cacao apoi , íncepem sá bate frisca spumá, fárá
zahár, cínd frisca este aproape bátutá adáugám cíte purin zahárul amestecat cu
cacao píná la íncorporarea celor 200 gr. , dupá ce frisca este tare, íntr-un 1
dl lapte dizolvám
2 linguri de gelatiná , apoi o punem putin la íncálzit, nu o fierbem numai o
íncálzim mai bine asa, dupá care o rácim píná va fi numai dezmortzitá , si o
prelucrám ín frisaca bátutá spumá cu mixerul píná la íncorporare totalá si
complectá,
-pe platoul de
prájituri táiem coca ín douá dea latul , partea de sus o punem deoparte iar pe
partea de jos , care este partea de la tavá, aplicám crema de friscá ímpártindu-o
egal pe toatá suprafata piscotului dupá care o acoperim cu partea de sus a
piscotului . adicá cealaltá foaie , o apásám putin asa mai usurel, si pregátim
glazura,
Glazurá:
-200
gr. cicocolatá menaj , 50 gr. unt si 5 linguri de lapte punem la topit pe baie de abur, cínd cicolata sa
topit , untul si laptele sau íncorporat, deci am obtinut un sos de ciocolatá ,
turnám peste prájiturá , cu spatula nivelám egal sosul de ciocolatá, apoi dám
la rece timp de 3 ore , dupá care feliem tortul dupá preferintá cu cutitul
tinut ín apá fierbinte la fiecare feliere.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése