2014. április 17., csütörtök

Cremes cu "cocos".

           

Cremes cu ”cocos”

  foile:
-         500 gr. fáiná
-         200 gr. zahár
-         2 ouá
-         2 linguri miere de albine
-         80 gr. unt
-         4 linguri lapte
-         1 lingurá smíntíná
-         1 linguritzá mocca bicarbonat
-         1 lámíie

crema:
-         200 gr. unt sau rama
-         200 gr. zahár pudrá
-         3 vanilii
-         5 dl lapte
-         4 linguri griz
-         5 linguri zahár tos
-         100 gr. nucá-cocos
-         200 gr. gem de caise

glazura:
-         200 gr. ciocolatá menaj
-         5 linguri lapte
-         5 linguir ulei

Modul de preparare
     foile:  
         -batem 2 ouá íntregi spumá, adáugám coaja de la 1 lámíie, bicarbonatul stins cu zeama de la lámíie, 200 gr. zahár, 4 linguri de lapte , 1 lingurá smíntíná, le batem bine toate laolaltá,  adáugám 2 linguri  miere de albine, batem íncontinuare , punem untul moale, fáina si íncepem sá frámíntám o cocá mai molcutá, care se poate íntinde usor, o ímpártim ín 4 si coacem 4 foi din aluat ín tava unsá bine cu unt si presáratá cu fáiná,
   crema:
       -punem ½ litru lapte la fiert cu 5 linguri zahár si fierbem un gris cu lapte cu 4 linguri de griz, cínd grizul este fiert adáugám nuca de cocos , mai dám cíteva clocote si dám la rece mestecínd mereu ca sá nu facá coajá,
     -íntre timp frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár si 3 vanilii, dupá ce compozitia cu cocos sa rácit complect, o adáugám la untul frecat íncorporám si frecám bine ímpreuná,
   ansamblare:
        -punem o foaie pe platoul de prájiturá ungem cu 100 gr. gem acoperim cu a doua foaie peste care aplicám toatá crema de cocos, acoperim cu a treia foaie peste care ungem gemul rámas , ínchidem cu a patra foaie si turnám cu glazurá,
  glazura:

       -200 gr. ciocolatá menaj fierbem pe baie de abur cu 5 linguri lapte si 5 linguri ulei, cínd ciocolata sa topit si omogenizat bine cu laptele si uleiul, deci am obtinut o ciocolatá fluidá, o aplicám peste prájiturá, apoi o dám la rece píná a doua zi, deci este indicat ca prájitura sá se pregáteascá seara , apoi a doua zi se feliazá dupá plac si preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése