foile:
-
500 gr. fáiná
-
200 gr. zahár
-
2 ouá
-
2 linguri miere de albine
-
80 gr. unt
-
4 linguri lapte
-
1 lingurá smíntíná
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
1 lámíie
crema:
-
200 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
5 dl lapte
-
4 linguri griz
-
5 linguri zahár tos
-
100 gr. nucá-cocos
-
200 gr. gem de caise
glazura:
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
5 linguri lapte
-
5 linguir ulei
Modul de
preparare
foile:
-batem 2 ouá íntregi spumá, adáugám coaja de
la 1 lámíie, bicarbonatul stins cu zeama de la lámíie, 200 gr. zahár, 4 linguri
de lapte , 1 lingurá smíntíná, le batem bine toate laolaltá, adáugám 2 linguri miere de albine, batem íncontinuare , punem
untul moale, fáina si íncepem sá frámíntám o cocá mai molcutá, care se poate íntinde
usor, o ímpártim ín 4 si coacem 4 foi din aluat ín tava unsá bine cu unt si
presáratá cu fáiná,
crema:
-punem ½ litru
lapte la fiert cu 5 linguri zahár si fierbem un gris cu lapte cu 4 linguri de
griz, cínd grizul este fiert adáugám nuca de cocos , mai dám cíteva clocote si
dám la rece mestecínd mereu ca sá nu facá coajá,
-íntre timp
frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár si 3 vanilii, dupá ce compozitia cu
cocos sa rácit complect, o adáugám la untul frecat íncorporám si frecám bine ímpreuná,
ansamblare:
-punem o
foaie pe platoul de prájiturá ungem cu 100 gr. gem acoperim cu a doua foaie peste
care aplicám toatá crema de cocos, acoperim cu a treia foaie peste care ungem
gemul rámas , ínchidem cu a patra foaie si turnám cu glazurá,
glazura:
-200 gr.
ciocolatá menaj fierbem pe baie de abur cu 5 linguri lapte si 5 linguri ulei,
cínd ciocolata sa topit si omogenizat bine cu laptele si uleiul, deci am
obtinut o ciocolatá fluidá, o aplicám peste prájiturá, apoi o dám la rece píná
a doua zi, deci este indicat ca prájitura sá se pregáteascá seara , apoi a doua
zi se feliazá dupá plac si preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése