Pui cu
legume la cuptor
Ingrediente/ 2 portii
-
2 pulpe de pui íntregi
-
1 lingurá vegeta
-
1 linguritá condiment asortat pentru fripturi
pasáre
-
3 morcovi márime medie
-
2 rádácini pátrunjel
-
2 pástárnaci
-
1 teliná medie
-
2 ardei kalifornia, rosu, verde
-
4 buc. cartofi márime medie
-
5 cátei usturoi
-
2 buc, ceapá verede
-
2 dl ulei
-
1 vírf cutit piper
-
1 legáturá pátrunjel verde
-
2,,,3 crengutze leostean
Modul de
preparare
-curátzám
zarzavaturile si le táiem ín bucáti mai márisoare, íntr-un vas de”yena” sau
tavá pentru fripturi , punem 5 linguri ulei, táiem ceapa verde rondele ,
usturoiul íl pisám, le presárám pe fundul vasului , ardeii kalifornia íi táiem
ín bucáti mari,, íi amestecám bine cu zarzavatul , condimentám cu vegeta si
piper, stropim cu ulei si mestecám
ímpreuná toate zarzavaturile , ardeii, leosteanul, apoi le asezám peste ceapa
din vasul pentru dat la cuptor,
-íntr-un vas
mai mare punem pulpele de pui táiate ín
douá, adicá despártim pulpa de sus de ciocánele , le curátám bine de eventualii
cotori, spálám , presáeám pulpele cu
vegeta, condiment asortat pentru fripturi de pasáre, si ulei, le frecám bine cu
marianda apoi le asezám peste zarzavatul din tavá, cu mariandá cu tot, acoperim
cu capacul eventual cu folie alimentará dacá nu avem vas de”yena” si le dám la
cuptor pentru 15 minute, timp ín care
curátám cartofii si tocám, pátrunjelul verde,
-dupá 15
minute de copt, scoatem tava de la
cuptor, punem pulpele deoparte , adáugám la zarzavat cartofii táiati ín cuburi
mari, mestecám ímpreuná zarzavaturile cu cartofii, dacá e nevoie mai condiementám
, asezám pulpele ínapoi peste zarzavaturi, si le dám ínapoi la cuptor deacum
fárá capac, circa 15-20 minute timp ín care mereu stropim pulpele cu sosul de
pe fundul vasului , si le mai íntoarcem
pentru a se rumenii pe toate pártile, apoi presárám cu pátrunjel verde si
servim caldá cu orez ínnábusit,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése