Ruladá ”dobos”
Coca:
-
10 ouá
-
250 gr. zahár pudrá
-
200 gr. fáiná
-
50 gr. unt
-
1 lámíie
-
1 vírf cutit bicarbonat
Crema:
-
4 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr. unt
-
3 vanilii
-
3 linguri cacao olandezá
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
2 linguri budincá ciocolatá
-
1 dl lapte
-
2 linguir zahár tos
Caramel:
-
200 gr. zahár pudrá
-
4 linguri apá
-
1 lingurá otzet
-
15 gr. unt
Modul de
preparare
Coca:
-
separám gálbenusurile de albus, gálbenusurile le frecám spumá cu 150 gr. zahár pudrá si 50 gr. unt , bicarbonatul íl stingem cu
zema de la o jumátate lámíie íl adáugám la gálbenusuri si coaja de lámíie ,
apoi usurel adáugám fáina
- albusurile le batem spumá cu 100 gr. zahár
pudrá si zema de la o jumátate de lámíie apoi cu spatula usurel íncorporám albusul spumá ín compozitia gálbenusurilor ,
- ungem tava de
copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt , ípártim compotizia uniform ín tavá
si o dám la cuptor circa 20 minute , dupá care facem proba de copt
”scobitoarea”
- íntre timp pregátim un prosop de bucátátie
pentru rularea blatului, udám prosopul de bucátárie íl stoarcem ca sá rámíná numai umed, íl
asezám pe masa de lucru, scoatem blatul dela cuptor , presárám prosopul umed cu
zahár pudrá, rásturnám blatul peste el, scoatem hírtia de copt, táiem marginile
blatului repede , si cu ajutorul prosopului rulám stríns blatul lásínt
marginile ín mijlocul ruladei, si lásám sá se ráceascá de tot, timp ín care pregátim
crema,
cremá:
- separám
gálbenusurie de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr zahár pudrá, adáugám
2 linguri budincá cacao , punem la fiert 1 dl lapte cu 2 linguri zahár tos, cínd laptele
fierbe adáugám 200 gr. ciocolatá menaj, mestecínd íncontinuu, cínd ciocolata
este fluidá luám vasul de pe foc si cu
un polonoic mic adáugám compozitia fierbinte la compozitia de gálbenusuri
frecate mestecínd íncontinuu píná la
íncorporare totalá , adáugám si cele 3 liguri de cacao , apoi dám vasul ínapoi
la foc si fierbem la foc foarte mic, píná crema se omogenizeazá bine, {atentie
nu la foc deschis,dacá se face la aragaz, atunci punem plitá de fontá sub vasul
cu crema }, dupá care o dám la rácit mestecínd íncontinuu píná la rácire complectá, apoi frecám untul
spumá cu zahárul rámas si adáugám compozitia de ciocolatá rácitá, íncorporám
bine si dám la frigider circa 30 minute,
- apoi cu grijá desfacem
rulada din prosop si aplicám uniform pe toatá suprafata blatului
crema, lásínt 1/3 parte pentru exterior , ín partea dinspre noi, care va fi
mijlocul ruladei aranjám frumos marginile blatului táiate anterior asa potrivim dea lungul avínd grijá cáci
acesta va fi mijlocul ruladei, sá fie bine ímbibat ín cremá, apoi íncepem sá
rulám ínapoi rulada cít se poate de stríns, aplicám crema rámasá ín exteriorul ruladei si o dám la rece timp de 40 minute, dupá 40
minute pregátim caramelul.
caramel:
- íntr-o tigaie cu pereti ínalti punem 200 gr,
zahár pudrá la caramelizat mestecínd mereu , cínd zahárul sa topit si ea
culoarea tziglei adáugám untul ,
mestecám píná la topire, apoi 1 lingurá otzet si 4 linguri de apá mestecínd mereu , fierbem píná vom
obtine un sos mai concentrat, luám
tigaia deoparte si mestecám íncontinuu circa 3 minute, píná se mai rácoreste
putin apoi aplicám peste ruladá dea lungul ímpártind cu spatula peste toatá
suprafata ruladei, imediat cít timp caramelul este cald cu un cutit bine uns cu
unt feliem rulada, apoi dám ínapoi la frigider íncá 30 minute, pentru rácire,,,,Poftá buná.!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése