2014. április 4., péntek

Ruladá "DOBOS"

              

Ruladá  ”dobos”

     Coca:
-         10 ouá
-         250 gr. zahár pudrá
-         200 gr. fáiná
-         50 gr. unt
-         1 lámíie
-         1 vírf cutit bicarbonat

Crema:
-         4 ouá
-         200 gr. zahár pudrá
-         150 gr. unt
-         3  vanilii
-         3 linguri cacao olandezá
-         200 gr. ciocolatá menaj
-         2 linguri budincá ciocolatá
-         1 dl lapte
-         2 linguir zahár tos

Caramel:
-         200 gr. zahár pudrá
-         4 linguri apá
-         1 lingurá otzet
-         15 gr. unt

Modul de preparare
           Coca:
               - separám gálbenusurile de albus, gálbenusurile le  frecám spumá cu 150 gr. zahár pudrá  si 50 gr. unt , bicarbonatul íl stingem cu zema de la o jumátate lámíie íl adáugám la gálbenusuri si coaja de lámíie , apoi usurel adáugám fáina
    -  albusurile le batem spumá cu 100 gr. zahár pudrá si zema de la o jumátate de lámíie apoi cu spatula usurel íncorporám  albusul spumá ín compozitia gálbenusurilor ,
    - ungem tava de copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt , ípártim compotizia uniform ín tavá si o dám la cuptor circa 20 minute , dupá care facem proba de copt ”scobitoarea”
      - íntre timp pregátim un prosop de bucátátie pentru rularea blatului, udám prosopul de bucátárie  íl stoarcem ca sá rámíná numai umed, íl asezám pe masa de lucru, scoatem blatul dela cuptor , presárám prosopul umed cu zahár pudrá, rásturnám blatul peste el, scoatem hírtia de copt, táiem marginile blatului repede , si cu ajutorul prosopului rulám stríns blatul lásínt marginile ín mijlocul ruladei, si lásám sá se ráceascá de tot, timp ín care pregátim crema,
      cremá:
         - separám gálbenusurie de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr zahár pudrá, adáugám 2 linguri budincá cacao , punem la fiert 1 dl lapte cu 2 linguri zahár tos, cínd laptele fierbe adáugám 200 gr. ciocolatá menaj, mestecínd íncontinuu, cínd ciocolata este fluidá  luám vasul de pe foc si cu un polonoic mic adáugám compozitia fierbinte la compozitia de gálbenusuri frecate  mestecínd íncontinuu píná la íncorporare totalá , adáugám si cele 3 liguri de cacao , apoi dám vasul ínapoi la foc si fierbem la foc foarte mic, píná crema se omogenizeazá bine, {atentie nu la foc deschis,dacá se face la aragaz, atunci punem plitá de fontá sub vasul cu crema }, dupá care o dám la rácit mestecínd íncontinuu  píná la rácire complectá, apoi frecám untul spumá cu zahárul rámas si adáugám compozitia de ciocolatá rácitá, íncorporám bine si dám la frigider circa 30 minute,
   -  apoi cu grijá  desfacem  rulada din prosop  si  aplicám uniform pe toatá suprafata blatului crema, lásínt 1/3 parte pentru exterior , ín partea dinspre noi, care va fi mijlocul ruladei aranjám frumos marginile blatului táiate anterior  asa potrivim dea lungul avínd grijá cáci acesta va fi mijlocul ruladei, sá fie bine ímbibat ín cremá, apoi íncepem sá rulám ínapoi rulada cít se poate de stríns,  aplicám crema rámasá ín exteriorul ruladei  si o dám la rece timp de 40 minute, dupá 40 minute pregátim caramelul.
   caramel:
       -   íntr-o tigaie cu pereti ínalti punem 200 gr, zahár pudrá la caramelizat mestecínd mereu , cínd zahárul sa topit si ea culoarea tziglei  adáugám untul , mestecám píná la topire, apoi 1 lingurá otzet si 4 linguri  de apá mestecínd mereu , fierbem píná vom obtine  un sos mai concentrat, luám tigaia deoparte si mestecám íncontinuu circa 3 minute, píná se mai rácoreste putin apoi aplicám peste ruladá dea lungul ímpártind cu spatula peste toatá suprafata ruladei, imediat cít timp caramelul este cald cu un cutit bine uns cu unt feliem rulada, apoi dám ínapoi la frigider íncá 30 minute, pentru rácire,,,,Poftá  buná.!

            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése