Felii ”Estera”
coca:
-
150 gr. fáiná
-
8 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr, nucá mácinatá
-
1 lámíie
-
1 linguritá mocca bicarbonat
cremá:
-
2 plicuri budincá vanilie
-
5 dl lapte
-
5 linguir zahár
-
100 gr. nucá mácinatá
-
½ dl aromá rum
-
2 dl friscá
pentru spumá
glazurá:
-
2 albusuri de ou
-
150 gr. zahár pudrá
-
80 gr. ciocolatá menaj
-
3 linguir lapte
-
3 linguir ulei
Modul de
preparare
coca:
-8 albusuri
batem spumá tare cu 200 gr . zahár pudrá si zema de la ½ lámíie, apoi adáugám gálbenusurile si
bicarbonatul stins cu zema de la cealatá jumátate de lámíie
si coaja de lámíie , mestecá fáina cu 100 gr. nucá mácinatá si o adáugám
la ouále spumá, dupá care coacem 6 foi din comozitia obtinutá, pe fundul la
tava de copt unsá bine cu unt-rama
crema:
-fierbem 2
plicuri budincá vanilie ín 5 dl
lapte si 5 linguri zahár, le rácim apoi adáugám nuca mácinatá, batem frisca
spumá si o íncorporám usurel ín budincá, dupá care o ímpártim ín párti egale si
o aplicám peste foile deacum reci apoi pregátim glazura,
glazurá:
-batem
spumá 2 albusuri de ou cu 3 linguri zahár pudrá, din cele 150 gr. pentru
glazurá, íntre timp pregátim o baie de abur, si cínd apa fierbe punem vasul cu
spuma pe baia de abur, batem mai departe, píná íncorporám toate cele 150 gr.
zahár pudrá, si vom obtien o pastá albá frumoasá albá lucioasá , care o aplicám
peste prájiturá, ínsá ín acelasi timp pe o altá baie de abur fierbem 80 gr.
ciocolatá menaj cu 3 linguir ulei si 3 linguri lapte,
-cínd am aplicat
glazura albá, imediat turnám ciocolata topitá peste glazura albá, ín linii la distante uniforme una de alta , circa 6-8.cm sá fie íntre
liniile de ciocolatá, apoi cu un betisor
trasám linii dea lungul prájiturii, la distante egale, circa 5-6 cm , una de alta, pentru a
obtine modelul pe prájiturá cum se vede si ín ímaginea atasatá retzetei, apoi
dám prájitura la rece cíteva ore, dupá care o feliem dupá preferintá,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése