Ruladá
din varzá creatzá
Ingrediente/4 portii
-
1 kg varzá
creatzá
-
100 gr. unt
-
1 lingurá chimen mácinat
-
1 lingurá mághirán
-
1 lingurá condiment asortat ”argentin”
-
4 ouá
-
3 dl
smíntíná grasá
-
100 gr. fáiná
-
100 gr. parmezan rázálit
-
10 gr. cascaval afumat
-
1 lingurá vegeta
-
250 gr. suncá praga felii sau,,,
Modul de
preparare
- táiem varza ín forma táiteilor lati, lungi si
lati,,
- ínfierbíntám
untul si adáugám varza la ínnábusit, presárám cu chimenul , mághiranul si 1
linguritá vegeta, ínvírtim ín cratitá , de cíteva ori apoi ínábusim sub capac
píná se ínmoaie de tot, sá scadá aproape la jumátate cantitatea,
- íntre timp pregátim o tavá de copt , ungem
bine cu ulei , tapetám cu hírtie de copt, turnám varza ín tavá , ímpártim egal
si nivelám ,
- batem ouále cu smíntína , 1 linguritá vegeta,
condimentul asortat apoi adáugám parmezanul rázálit, le omogenizám bine si
turnám peste varza din tavá, ímpártim egal si nivelám , scuturám bine tava
pentru ca sá intre oul píná la fundul távii, apoi dám la cuptorul íncálzit ín
prealabil, circa 15-20 minute,
- scoatem coca din tavá pe masa de lucru cu
hírtia de copt ín jos, ínspre masá ,imediat presárám cu cascavalul afumat ,
ímpártim feliile de suncá egal pe toatá suprafata, si cu ajutorul hírtiei de
copt rulám ín formá de ruladá cít se poate de stríns, apoi o lásám la rácire
complectá,,,
Se serveste ca aperitiv rece, sau ocazional,,este
grozavá, pentru cine íi place varza
creatá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése