Gombotzi din carne marinatzi
Ingrediente/4portii
gombotzi din carne:
-
500
gr. carne tocatá
-
200
gr. cascaval rázázlit
-
3
ouá
-
1
legáturá pátrunjel verde
-
5
cátei usturoi
-
1
linguritzá vegeta
-
1
vírf cutit piper
-
pesmet
pentru rostogolit
-
ulei
pentru prájit
sosul:
-
2 dl ulei
-
3
linguri fáiná
-
1
praz cc.10 cm
-
4
cátei usturoi
-
2
morcovi mari
-
5
frunze de tzeliná sau tzeliná englezá
-
1
legáturá busuioc
-
1
linguritzá vegeta
-
1
vírf cutit piper
-
3
foi dafin
-
1
linguritzá boia
-
1
linguritzá pastá ardei kapia
-
1
cutie pastá rosii 200 gr.
-
zahár
dupá gust
-
150
gr. cascaval pentru presárat
Modul de preparare
gombotzi din carne:
-punem carnea tocatá íntr-un vas adínc, tocám
frunzele de pátrunjel, usturoiul íl presám peste carnea tocatá, apoi adáugám
toate celelalte ingrediente ínafará de ulei si frámíntám tocátura píná se face
ca o pastá, dacá ni se pare prea moale, adáugám casacaval rázálit sau pesmet,
depinde fiecare cum doreste, apoi ínfierbíntám uleiul , facem din pasta de
carne bilutze de márime potrivitá , le rostogolim prin pesmet si le prájim ca
si chiftelutzele, le scoatem pe farfurie, continuám operatia píná la treminarea
pastei de carne,
sosul:
-din uleiul ín care sau prájit bilutzele
de carne strecurám íntr-o cratizá cu peretzi ínaltzi circa 2 dl , táiem prazul márunt
prájim, adáugám usturoul pisat imediat tregem deoparte ca usturoiul sá nu se
ardá, presárám cu boia de ardei, adáugám pasta de ardei si stingem cu 1 litru
apá, punem morcovul si tzelina, foile de dafin, piperul, le fierbem la gata,
dacá dorim sos fin, scoatem morcovul din sos, sau strecurám totul, apoi íntr-o
tigaie, íncingem 5 linguri ulei, tot din uleiul ín care am prájit bilutzele de
carne, prájim cele 3 linguri fáiná píná la culoarea alunei coapte, le stingem
cu 2 dl
apá rece, mestecínd íncontinuu píná íncepe sá fiarbá, adáugám pasta de rosii
íncorporám bine apoi turnám rantasul peste compozitia din cratitzá, si fierbem
cíteva mute ímpreuná ca gusturile sá se pátrundá, asezonám de condimente ,
adáugám zahár dupá gust, dacá e nevoie mai adáugám pastá de rosii, punem bilutzele de carne ín sos, dám cíteva
clocote cu bilutzele, tocám busuiocul márunt, íl presárám peste sosul cu
bilutzele de carne, ínvírtim de cíteva ori si míncarea este gata pentru servit,
servim cu spaghete presárat cu cascaval rázálit , sau nu , dupá plac si
preferintzá, ínsá si cu cartofi si orez, este tot atít de delicios.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése