2014. április 28., hétfő

Gombotzi din carne - marinatzi.

              

Gombotzi din carne marinatzi

      Ingrediente/4portii
 gombotzi din carne:
-       500 gr. carne tocatá
-       200 gr. cascaval rázázlit
-       3 ouá
-       1 legáturá pátrunjel verde
-       5 cátei usturoi
-       1 linguritzá vegeta
-       1 vírf cutit piper
-       pesmet pentru rostogolit
-       ulei pentru prájit

sosul:
-       2 dl ulei
-       3 linguri fáiná
-       1 praz cc.10 cm
-       4 cátei usturoi
-       2 morcovi mari
-       5 frunze de tzeliná sau tzeliná englezá
-       1 legáturá busuioc
-       1 linguritzá vegeta
-       1 vírf cutit piper
-       3 foi dafin
-       1 linguritzá boia
-       1 linguritzá pastá ardei kapia
-       1 cutie pastá rosii 200 gr.
-       zahár dupá gust
-       150 gr. cascaval pentru presárat

Modul de preparare
     gombotzi din carne:
       -punem carnea tocatá íntr-un vas adínc, tocám frunzele de pátrunjel, usturoiul íl presám peste carnea tocatá, apoi adáugám toate celelalte ingrediente ínafará de ulei si frámíntám tocátura píná se face ca o pastá, dacá ni se pare prea moale, adáugám casacaval rázálit sau pesmet, depinde fiecare cum doreste, apoi ínfierbíntám uleiul , facem din pasta de carne bilutze de márime potrivitá , le rostogolim prin pesmet si le prájim ca si chiftelutzele, le scoatem pe farfurie, continuám operatia píná la treminarea pastei de carne,
   sosul:
      -din uleiul ín care sau prájit bilutzele de carne strecurám íntr-o cratizá cu peretzi ínaltzi circa 2 dl, táiem prazul márunt prájim, adáugám usturoul pisat imediat tregem deoparte ca usturoiul sá nu se ardá, presárám cu boia de ardei, adáugám pasta de ardei si stingem cu 1 litru apá, punem morcovul si tzelina, foile de dafin, piperul, le fierbem la gata, dacá dorim sos fin, scoatem morcovul din sos, sau strecurám totul, apoi íntr-o tigaie, íncingem 5 linguri ulei, tot din uleiul ín care am prájit bilutzele de carne, prájim cele 3 linguri fáiná píná la culoarea alunei coapte, le stingem cu 2 dl apá rece, mestecínd íncontinuu píná íncepe sá fiarbá, adáugám pasta de rosii íncorporám bine apoi turnám rantasul peste compozitia din cratitzá, si fierbem cíteva mute ímpreuná ca gusturile sá se pátrundá, asezonám de condimente , adáugám zahár dupá gust, dacá e nevoie mai adáugám pastá de rosii,  punem bilutzele de carne ín sos, dám cíteva clocote cu bilutzele, tocám busuiocul márunt, íl presárám peste sosul cu bilutzele de carne, ínvírtim de cíteva ori si míncarea este gata pentru servit, servim cu spaghete presárat cu cascaval rázálit , sau nu , dupá plac si preferintzá, ínsá si cu cartofi si orez, este tot atít de delicios.

   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése