Cozonac cu
stafide.
-
2 dl lapte
-
80 gr. unt
-
1 dl ulei
-
1 ou
-
1 gálbenus de ou
-
5 linguri zahár
-
30 gr. drojdie
-
1 linguritzá
sare
-
100 gr. stafide
Modul de
preparare
-punem
drojdia la dospit ín: 1dl lapte cáldut cu 1 lingurá zahár, cínd drojdia e
dospitá punem pe masa de lucru fáina, facem un cuib ín ea , adáugám drojdia si
ouále, íncorporám, topim untul si
íncálzim putin laptele, stafidele le ínmuiem ín lapte cáldutz, apoi le adáugám
si íncepem frámíntatul, usurel íncorporám ingredientele, lapte cít cuprinde
fáina apoi frámíntám píná vom obtine un aluat molcutz elastic, si íncepe sá
facá básicutze, timp ín care mereu adáugám cíte o míná de unt topit si uleiul ,
deci píná la sfírsitul frámíntatului vom íncorpora, tot untul si uleiul, dacá
mai este nevoi presárám cu cíte putiná fáiná masa de lucru, pentru cine are
robot de frámíntat este mai usor, ínsá procedura de frámíntat rámíne aceasi dacá
dorim un gozonac pufos si ín panglici, dupá frámíntat punem alautul íntr-un
lighean de plastic, acoperim si íl dám la dospit píná volumul se dubleazá, apoi
punem pe masa de lucru, ímpártim aluatul ín 3 párti egale si ímpletim , ungem o
tavá de copt cu unt, presárám cu fáiná , asezám ímpletitura ín tava unsá , o
ungem cu 1 ou bátut cu 1 lingurá zahár si 1 linguritzá smíntíná, apoi o punem
la dospit, 20 minute timp ín care o mai ungem de 2 ori cu ou, cínd oul sa
svíntat pe cozonac, dám la cuptorul preíncálzit la foc moale timp de 35 minute,
timp ín care íntoarcem tava ín cuptor odatá, apoi facem proba de coacere, dacá
e nevoie mai lásám cíteva minute, dupá care scoatem ímpletitura din tavá, pe
masa de lucru si o ínvelim cu un prosop de bucátárie píná se ráceste, apoi feliem
,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése