2014. április 21., hétfő

Foi cu cacao.

                    

Foi cu cacao

 foile:
-         500 gr. fáiná
-         200 gr. zahár pudrá
-         100 gr. unturá de porc
-         100 gr. miere de albine
-         1 lingurá scortisoará
-         2 linguri cacao olandezá
-         1 linguritzá mocca bicarbonat
-         1 lámíie
-         2 ouá

umplutura:
-         3 dl lapte
-         3 linguri griz
-         3 linguri zahár tos
-         200 gr. unt
-         200 gr zahár pudrá
-         200 gr. gem caise
glazurá:
-         100 gr. cicoclatá menaj
-         5 linguri lapte
-         5 linguri ulei

Modul de preparare
     -másurám mierea íntr-un vas care poate fi pus pe foc, adáugám untura si le topim ímpreuná la foc foarte moale, luám vasul de pe foc, adáugám scortisoara si cacaoa , íncorporám bine, adáugám ouále bátute, bicarbonatul stins cu zema de lámíie si coaja rasá de lámíie deasemenea íncorporám apoi adáugám fáina si turnám compozitia pe masa de lucru, bine presáratá cu fáiná si frámíntám, evident cáci dacá este nevoie mai presárám cu fáiná, , apoi ímpártim aluatul ín patru párti egale si coacem 4 foi pe fundul de la tava unsá bine cu unturá si presáratá cu fáiná, íntre timp pregátim crema,
      crema:
            -fierbem 3 linguri griz ín 3 dl lapte si 3 linguri zahár tos, íl rácim complect mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, apoi frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár pudrá, dupá care cu cíte o lingurá adáugám ín untul spumá grizul cu lapte, si mixám píná vom obtine o cremá netedá mátásoasá, si íncepem ansamblarea prájiturii,
      ansamblare:
             Pe platoul de prájiturá asezám o foaie , crema obtinutá o ímpártim ín douá, si o parte o aplicám peste foia de pe platou, acoperim cu a doua foaie peste care ungem 200 gr. gem de caise, acoperim cu a treia foaie peste care aplicám crema rámasá, acoperim cu a patra foaie, peste care vine glazura,
     glazura:

         -100 gr. ciocolatá menaj, 5 linguri lapte si 5 ulei, fierbem pe baie de abur, cínd ingredientele sau omogenizat bine si am obtinut o compozitie netedá lucioasá o turnám peste a patra foaie, o netezim cu spatula si o dám la rece píná a doua zi, deci este bine ca prájitura sá o pregátim spre seará si píná a doua zi dimineata este numai buná de feliat,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése