Cremes
cu brínzá
Piscot:
-
6 ouá
-
6 linguri zahár
-
6 linguri fáiná
-
5 linguri apá
-
1 lámíie
-
1 vírf cutit bicarbonat
cremá de
brínzá:
-
500 gr. brínzá de vaci
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 coajá de lámíie
-
zeama de la lámíie
-
2 dl friscá
pentru spumá
-
2 plicuri fixator spumá
cremá de
budincá:
-
2 plicuri budincá de vanilie
-
6 dl lapte
-
5 linguri zahár
-
50 gr. unt sau rama
friscá:
-
3 dl friscá
pentru spumá
-
3 prafuri fixator spumá
Modul de
preparare
piscotul:
-separám ouále, albusurile le batem spumá
cu 3 linguri zahár si jumátate zeama de la lámíie, gálbenusurile le frecám
spumá cu 3 linguri zahár , stingem bicarbonatul cu zema de la o jumátate de
lámíie, íl adáugám plus coaja de la lámíie, frecám píná gálbenusurile se fac
spumá albicioasá cremoasá, apoi adáugám apa si fáina , íncorporám dupá care cu
spatula usurel íncorporám albusurile spumá tare, ungem tava de copt cu ulei,
tapetám cu hírtie de copt, turnám compozitia ín tavá si dám la copt la foc
potrivit circa 20 minute, timp ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi
facem proba de copt,,scobitoarea,, dacá e coaptá o dám la rácit complect,
crema de brínzá:
-frecám
brínza de vaci cu zahárul pudrá píná vom obtine o pastá, adáugám coaja de la o
lámíie si zema, batem spumá 2
dl friscá cu 2 prafuri fixatoare, si íncorporám frisca
ín pasta de brínzá, omogenizám si aplicám peste piscotul rácit,
cremá de budincá:
-punem
4 dl
lapte la fiert cu 5 linguri de zahár, ín 2 dl lapte dizolvám prafurile de budincá, cínd
laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá, si fierbem píná la omogenizare
complectá, deci fierbem o budincá solidá, luám budinca de pe foc, adáugám 50
gr.unt sau rama apoi frecám píná la rácire complectá, si aplicám pe prájiturá
peste crema de brínzá,
frisca:
-batem spumá foarte tare 3 dl friscá cu 3 plicuri fixator de spumá dacá frisca nu
este destul de dulce adáugám cíteva linguri de zahár pudrá si o aplicám pe
prájiturá peste crema de budincá, apoi
cu piaptánul pentru torturi uns, sau introdus ín apá cáldutzá, trasám peste friscá forme sau linii dupá cum
se vede si ín imaginea de sus, dupá care dám la rece prájitura pentru 3-4 ore
apoi cu un cutit tras prin apá fierbinte feliem dupá gust si preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése