2014. április 16., szerda

Cremes cu brínzá.

            

Cremes cu brínzá

  Piscot:
-         6 ouá
-         6 linguri zahár
-         6 linguri fáiná
-         5 linguri apá
-         1 lámíie
-         1 vírf cutit bicarbonat

cremá de brínzá:
-         500 gr. brínzá de vaci
-         200 gr. zahár pudrá
-         1 coajá de lámíie
-         zeama de la lámíie
-         2 dl friscá pentru spumá
-         2 plicuri fixator spumá

cremá de budincá:
-         2 plicuri budincá de vanilie
-         6 dl lapte
-         5 linguri zahár
-         50 gr. unt sau rama

friscá:
-         3 dl friscá pentru spumá
-         3 prafuri fixator spumá

Modul de preparare
     piscotul:
        -separám ouále, albusurile le batem spumá cu 3 linguri zahár si jumátate zeama de la lámíie, gálbenusurile le frecám spumá cu 3 linguri zahár , stingem bicarbonatul cu zema de la o jumátate de lámíie, íl adáugám plus coaja de la lámíie, frecám píná gálbenusurile se fac spumá albicioasá cremoasá, apoi adáugám apa si fáina , íncorporám dupá care cu spatula usurel íncorporám albusurile spumá tare, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, turnám compozitia ín tavá si dám la copt la foc potrivit circa 20 minute, timp ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi facem proba de copt,,scobitoarea,, dacá e coaptá o dám la rácit complect,
   crema de brínzá:
            -frecám brínza de vaci cu zahárul pudrá píná vom obtine o pastá, adáugám coaja de la o lámíie si zema, batem spumá 2 dl friscá cu 2 prafuri fixatoare, si íncorporám frisca ín pasta de brínzá, omogenizám si aplicám peste piscotul rácit,
   cremá de budincá:
              -punem 4 dl lapte la fiert cu 5 linguri de zahár, ín 2 dl lapte dizolvám prafurile de budincá, cínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá, si fierbem píná la omogenizare complectá, deci fierbem o budincá solidá, luám budinca de pe foc, adáugám 50 gr.unt sau rama apoi frecám píná la rácire complectá, si aplicám pe prájiturá peste crema de brínzá,
   frisca:

         -batem spumá foarte tare 3 dl friscá  cu 3 plicuri fixator de spumá dacá frisca nu este destul de dulce adáugám cíteva linguri de zahár pudrá si o aplicám pe prájiturá  peste crema de budincá, apoi cu piaptánul pentru torturi uns, sau introdus ín apá cáldutzá,  trasám peste friscá forme sau linii dupá cum se vede si ín imaginea de sus, dupá care dám la rece prájitura pentru 3-4 ore apoi cu un cutit tras prin apá fierbinte feliem dupá gust si preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése