Prájitura
”pingvin”
Piscotul:
-
6 ouá
-
200 gr fáiná
-
200 gr. zahár
-
3 lingurá cacao
-
1 praf de copt
-
3 linguri apá
cremá:
-
100 gr. gelatiná
-
5 dl friscá
pentru bátut
-
3 dl lapte
-
350 gr. ciocolatá menaj
-
80. gr, unt sau rama
glazura:
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
50 gr. rama
-
0,5 dl lapte
Modul de
preparare
-separám ouále
, albusurile le batem spumá tare cu 100 gr. zahár, gálbenusurile le frecám
spumá cu 100 gr. zahár, adáugám 3 linguri cacao, apoi adáugám 3 linguri apá si fáina
mestecatá cu praful de copt, dupá care cu spatula íncorporám albusurile bátute spumá
, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt nivelám compozitia ín tavá si dám la cuptor 15-20
minute la foc potolit, dupá care facem proba de copt, dupá coacere punem la
rácit, dupá rácire complectá táiem ín douá blatul de cicoclatá pe mijloc, dea
latul, apoi pregátim crema de spumá,
crema:
-dizolvám gelatina ín 1,5 dl lapte si 1,5 dl lapte punem la fiert,
cínd laptele clocoteste adáugám laptele cu gelatina dizolvatá, mai mestecám de
cíteva ori si o luám deoparte, o lásám sá se stímpere putin, batem frisca spumá
tare, apoi ín jet subtie adáugám gelatina opáritá ín lapte píná la íncorporare
complectá, ín friscá batem cu robotul la
cea mai mare vitezá,
-asezám pe
platoul de prájituri partea de jos a blatului peste care aplicám jumátate din
crema de friscá, íntre timp pe baie de abur topim 350 gr. ciocolatá menaj cu 80
gr. unt si 5 linguri lapte , nivelám ciocolata topitá peste frisca de pe blat peste care aplicám celaltá parte de cremá friscá,
apoi acoperim cu cu partea a 2-a de
blat, peste care turnám glazurá,
glazura:
-200 gr.
cicolatá menaj topim pe baie de abur cu 1/2 dl lapte si 50 gr. unt, cínd
ingredientele sau omogenizat bine turnám compozitia peste prájiturá, nivelám
uniform apoi dám la rece pentru cíteva ore, dupá care cu un cutit trecut prin
apá fierbinte feliem ín cuburi care le putem ornamenta cu cíte o floare din
friscá, dacá dorim,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése