2014. április 30., szerda

Piscot cu nucá-cocos.

                 

Piscot cu nucá-cocos

   piscotul:
-       6 ouá
-       120 gr. fáiná
-       200 gr. zahár pudrá
-       1 praf copt
-       1 vanilie
-       50 gr. unt
-       50 gr. ciocolatá albá

  cremá:
-       2 praf budincá friscá
-       6 dl lapte
-       150 gr. nucá-cocos
-       150 gr. zahár
-       100 gr. unt

 glazurá:
-       100 gr. ciocolatá menaj
-       8 linguir ulei
-       8 linguir lapte
-       30 gr. ciocolatá albá

Modul de preparare
   piscotul:
         -separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá ,ciocolata albá cu untul le topim pe baie de abur apoi le adáugám ín jet subtire la compozitia de gálbenuse si mai frecám píná la íncorporare totalá, apoi  batem albusurile spumá cu 100 gr. zahár pudrá, usurel adáugám la albusuri gálbenusurile, fáina o amestecám cu praful de copt, apoi íncorporám fáina la compozitzia de ouá bátute ,
      -ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, si nivelám blatul ín tavá, dám la copt la foc potrivit 20-30 minute dupá care facem proba de copt, apoi dám la rácit,
     crema:
        -punem la fiert 5 dl lapte cu 150 gr. zahár, praful de budincá íl dizolvám ín 1 dl lapte , cínd laptele fierbe adáugám budinca , fierbem píná se íngroasá, adáugám nuca-cocos si untul, mai fierbem cíteva minute apoi dám deoparte,
      -asezám blatul pe platoul de prájituri, íl táiem ín douá pe verticalá , adicá vom obtine 2 foi, partea de sus o punem deoparte, peste partea de jos íntindem crema obtinutá, apoi acoperim cu partera de sus a blatului si apásám usurel ca blatul sá se prindá putin ín crema cáldutzá, apoi dám la rácit, dupá ce sa rácit pregátim glazura,
    glazurá:
         -pe baia de abur fierbem 100 gr. cicolatá menaj cu 5 linguir ulei si 5 linguri lapte, cínd am obtinut o ciocolatá fluidá mátásoasá , o turnám peste prájitura deacum rácitá, nivelám apoi tot pe baia de abur fierbem 30 gr. ciocolatá albá cu 3 linguri ulei si 3 linguri lapte, mestecám píná vom obtinem  o ciocolatá finá mátásoasá fluidá, facem cu ea modele  peste ciocolata menaj sau linii dupá plac si fantezie, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám prájitura la rece pentru cíteva ore, dupá care feliem cu un cutit trecut prin apá fierbinte.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése