2014. április 10., csütörtök

Ouá umplute.

           

Ouá umplute

   Ingrediente/ 6 portii
-         10 ouá
-         100 gr unt
-         100 gr cascaval
-         100 gr. másline verzi
-         100 gr. suncá presatá
-         50 gr. pastá peste-sardela
-         5 fire cozi de ceapá verde
-         1 már mare
-         1 lingurá otzet din vin alb amestecat cu 1 dl apá
-         1 linguritá mustar
-         1 dl ulei
-         1 legáturá ceapá ”snidling”
-         1 vírf cutit piper
-         5 bucáti rosii tari
-         1 ardei kalifornia ,verde
-         1 legárutá pátrunjel verde
-         1 dl friscá
pentru ornat 12 bucáti rosii koktail si un castravete lung foarte subtire

Modul de preparare
    -fierbem ouále tari, le curátám de coajá si le táiem ín douá pe lung,
    -cascavalul íl rázálim, sunca o táiem foarte márunt, máslinele , ceapa verde , ”snidlingul” , ardeiul rosu , pátrunjeleul verde le tocám,
    -din cascavalul rázálit punem putin laoparte pentru ornat , iar restul íl frecám bine cu 50 gr. unt , máslinele tocate si ”snidlingul” { adicá cozi de ceapá baby } din aceastá pastá  facem 6 bilutze si umplem 6 jumátáti de ouá,
     -din sunca tocatá márunt punem putiná laoparte pentru ornat si restul o frecám cu 50 gr. unt si o linguritá de pátrunjel tocat , facem din pastá 6 bilute si umplem cu ele 6 albusuri de ou,
    -4 gálbenusuri de ou fierte frecám cu 50 gr. unt si pasta de peste-sardelá , facem 6 bilute din compozitie si umplem 6 albusuri de ou,
     Maionezá:
          -pisám bine cele 6 gálbenuse de ou, rázálim peste ele 1 már mare, adáugám 1 dl apá,1 lingurá otzet din vin alb , presárám cu  rotite de ceapá verde , dar numai  partea  albá a cepei nu si verdeata, si le fierbem ímpreuná 5 minute, mestecínd íncontinuu, cu teleul ca sá nu se adune gálbenusurile la foc, apoi le rácim complect, mestecínd continuu, dupá care íncepem sá adáugám 1 dl ulei ín jet subtire, frecínd mereu, píná la íncorporarea uleiului ín totalitate si vom obtine un sos de maionezá condimentatá foarte gustoasá,adáugám 1 lingurá mustar si 1 vírf cutit piper, apoi trecem la ansamblarea ouálor, si anume:
   -pe platoul pentru ouá umplute punem un strat nu prea gros din sosul de maionezá obtinutá , asezám ouále umplute pe platou dupá plac si gust, apoi peste fiecare umpluturá punem cíte o lingurá sos de maionezá si ornamentám ,
  -peste ouále umplute cu cremá de cascaval presárám cascaval rázálit si facem o floare dintr-o rosie micá,-  
  -peste ouále umplute cu cremá de suncá , presárám suncá táiatá ín ”julien” si cíte o floare de castaveti ,  

  -peste ouále umplute cu sardelá presárám ardei kalifornia si”snidling” tocat márunt si punem cíte o rosie micutá”koctail”, apoi dacá mai  rámíne din maionezá o ímpártim roatá íntre ouá pe platou si ornamentám cu felii de rosii si ardei kalifornia táiati ín lung sau cuburi, fiecare dupá plac si fantezie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése