Tort de ciocolatá cu friscá
piscotul:
- 6 ouá
- 3 ling. apá
- 2 vanilii
- 200 gr. zahár praf
- 150 gr. fáiná
- 4 linguri cacao olandezá
- 1 praf de copt
crema:
- 5 dl . friscá pentru bátut
- 250 gr. smíntíná grasá
vírtoasá
- 200 gr. zahár pudrá
- 3 prafuri fixator spumá
- 2 linguri gelatiná
alimentará
- ½ dl. aromá ciocolatá sau
rum
- 1 lingurá cacao olandezá
- 3 linguritze capuccino
ciocolatá
glazura:
- 200 gr. ciocolatá menaj
- 50 gr. unt
- 5 linguri lapte
- 12 buc. floricele albe-fondant
Modul de preparare
piscotul:
-separám gálbenusele de albusuri,
gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár, adáugám 3 linguri apá, fáina o
amestecám cu cacaoa si preaful de copt apoi íncorpotám ín compozitia de
gálbenuse,
-albusurile le batem spumá tare cu 100
gr. zahár apoi cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem bine
forma de tort si nivelám compozitia ín formá apoi o dám la cuptor la foc
potrivit 30 minute , dupá care facem proba de copt, eventual mai coacem 5-10
minute, dupá care scoatem de la cuptor , deschidem forma , asezám tortul pe
platoul de prájituri si lásám sá se ráceascá complect, timp ín care pregátim
crema,
cremá:
-batem frisca spumá tare cu 3 prafuri fixator
spumá, amestecám smíntíná cu zahárul si usurel cíte purtin íncorporám ín frisca
bátutá , evident batem mai departe píná la íncorporarea totalá a smíntínii,
-aproximativ íntr-un 1 dl apá cáldutzá diztolvám
gelatina, dám la fiert, cínd íncepe sá clcoteascá o dám deoparte, o rácorim píná
va fi dezmortzitá, dar nu íncepe sá se solidifice, o adáugám ín jet subtzire la
cremá, bátínd íncontinuu píná la íncorporare totalá, apoi ímpártzim crema ín 2
pártzi, 1 parte rámíne albá iar ín cealatá pare íncorporám 1 lingurá cacao si 3
linguritze cappucino , imediat táiem blatul de tort ín 3 pártzi, si ansamblám
foarte repede, ca crema sá nu se solidifice prea tare,
-asezám pe platoul de tort partea de
jos a blatului , aplicám crema albá, acoperim cu mijlocul blatului peste care
nivelám crema de cappucino, care o acoperim cu capacul blatului care vine acoperit
cu glazurá de ciocolatá, din crema de cappucino acoperim si marginile tortului,
glazurá:
-fierbem 200 gr. cicolatá menaj cu 50
gr. unt si 5 linguri lapte pe baie de aburi, cínd am obtzinut o ciocolatá
fluidá mátásoasá, turnám peste tort , nivelám cu saptula ín asa fel ca cu o
parte micá din glazurá sá ínvelite marginile tortului, adicá combinám putzin
crema de pe margine cu putizná glazurá, apoi asezám floricele de fondant ín
glazura moale, si dám la frigider pentru 1-2 ore, dupá care feliem cu un cutzit
trecut prim apá fierbinte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése