2014. május 13., kedd

Tort de ciocolatá cu friscá.

                       

                

Tort de ciocolatá cu friscá

      piscotul:
-       6 ouá
-       3 ling. apá
-       2 vanilii
-       200 gr. zahár praf
-       150 gr. fáiná
-       4 linguri cacao olandezá
-       1 praf  de copt

    crema:
-       5 dl. friscá pentru bátut
-       250 gr. smíntíná grasá vírtoasá
-       200 gr. zahár pudrá
-       3 prafuri fixator spumá
-       2 linguri gelatiná alimentará
-       ½ dl. aromá ciocolatá sau rum
-       1 lingurá cacao olandezá
-       3 linguritze capuccino ciocolatá

   glazura:
-       200 gr. ciocolatá menaj
-       50 gr. unt
-       5 linguri lapte
-       12 buc. floricele albe-fondant

Modul de preparare
     piscotul:
       -separám gálbenusele de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár, adáugám 3 linguri apá, fáina o amestecám cu cacaoa si preaful de copt apoi íncorpotám ín compozitia de gálbenuse,
      -albusurile le batem spumá tare cu 100 gr. zahár apoi cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem bine forma de tort si nivelám compozitia ín formá apoi o dám la cuptor la foc potrivit 30 minute , dupá care facem proba de copt, eventual mai coacem 5-10 minute, dupá care scoatem de la cuptor , deschidem forma , asezám tortul pe platoul de prájituri si lásám sá se ráceascá complect, timp ín care pregátim crema,
    cremá:
         -batem frisca spumá tare cu 3 prafuri fixator spumá, amestecám smíntíná cu zahárul si usurel cíte purtin íncorporám ín frisca bátutá , evident batem mai departe píná la íncorporarea totalá a smíntínii,
       -aproximativ íntr-un 1 dl apá cáldutzá diztolvám gelatina, dám la fiert, cínd íncepe sá clcoteascá o dám deoparte, o rácorim píná va fi dezmortzitá, dar nu íncepe sá se solidifice, o adáugám ín jet subtzire la cremá, bátínd íncontinuu píná la íncorporare totalá, apoi ímpártzim crema ín 2 pártzi, 1 parte rámíne albá iar ín cealatá pare íncorporám 1 lingurá cacao si 3 linguritze cappucino , imediat táiem blatul de tort ín 3 pártzi, si ansamblám foarte repede, ca crema sá nu se solidifice prea tare,
        -asezám pe platoul de tort partea de jos a blatului , aplicám crema albá, acoperim cu mijlocul blatului peste care nivelám crema de cappucino, care o acoperim cu capacul blatului care vine acoperit cu glazurá de ciocolatá, din crema de cappucino acoperim si marginile tortului,
     glazurá:

          -fierbem 200 gr. cicolatá menaj cu 50 gr. unt si 5 linguri lapte pe baie de aburi, cínd am obtzinut o ciocolatá fluidá mátásoasá, turnám peste tort , nivelám cu saptula ín asa fel ca cu o parte micá din glazurá sá ínvelite marginile tortului, adicá combinám putzin crema de pe margine cu putizná glazurá, apoi asezám floricele de fondant ín glazura moale, si dám la frigider pentru 1-2 ore, dupá care feliem cu un cutzit trecut prim apá fierbinte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése