2014. május 3., szombat

Fasole albá cu ciolan la cuptor.

                 

Fasole albá cu ciolan la cuptor

Ingrediente:

       - 0,5 kg   fasole albá uscatá
       - un ciolan de porc mai mic . 7 – 800 gr.
       - sare – piper - bioa de ardei
       - 2-3 frunze de dafin
       - 2 linguri ulei
       - 3 - 4 cátei de usturoi
       - 1 ceapá potrivitá
       - 2 ardei kalifornia
       - 2-3 linguri de bulion
       - 1 leg. pátrunjel
       - 1 leg. leostean

Modul de preparare
      -fasolea se pune la ínmuiat ín apá dezmortitá , de seara de obicei, dar íi ajunge si 3 ore,
dimineata o spálám  si o punem  la fiert ín apá rece , íi dám cíteva clocote  si vársám prima apá de pe ea,  punem imediat apá ín clocot pe ea o fierbem mai  departe , adáugínd vegeta , o fierbem la foc moale íncet
     -íntre timp, condimentám ciolanul  cu vegeta, sare , piper, boia si foi de dafin, si íl dám la cuptor íntr-o cratitá de fontá de preferintá, adáugám putiná apá  si acoperim apoi din cínd ín cínd mai íntoarcem ciolanul, pe toate pártile ca sá nu se usuce partea deasupra,,dacá este nevoie mai adáugám cíte putiná apá, pentru ínnábusirea ciolanului,,
        -punem íntr-o tigaie 1 lingurá ulei, si prájim 2 – 3 feliute de slániná,  apoi punem  ceapa táiatá márunt, ardeiul táiat rondele , lásám sá se cáleasác putin, adáugám usturoiul pisat , si punem putin din zeama de pe fasole, 2-3 linguri bulion , fierbem cíteva minute, ca sá obtinem un sos mai omogen,
     -cínd fasolea íncepe sá se ínmoaie, o strecurám si o amestecám cu prájeala de ceapa şi ardeii, si toate le turnám peste ciolan, asezonám de condimente, vegeta, sare, lásám cratitza pe plitá píná íncepe sá  clocoteascá , adáugám leosteanul ,dupá care punem cratitza ínapoi la cuptor  si o fierbem píná cínd toate ingredientele sunt pátrunse bine, si fasolea sa fiert complect,  
      -scoatem cratitza din cuptor presárám cu pátrunjel verde tocat , servim cu muráturá si ardei iute, dupá prefeintá,,, noi,,  cu gogosati ín otet,,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése