2014. május 7., szerda

Clátite cu brínzá la cuptor.

 


Clátite cu brínzá la cuptor

    aluatul:
            - 500 gr. fáiná
            - coaja de la 1 lámíie
            - 1 dl lapte
            - apá mineralá gazoasá
            - 4 ouá
            - 10 ml. ulei
            - putiná sare
    umplutura:
            - 500 gr. brínzá de vaci
            - 3 dl. smíntíná
            - 150 g zahár
            - 3 ouá
            - coaja de la 1 lámíie
            - 150 gr. ciocolatá menaj
            - 10 gr. sare
            - stafide dupá gust

 

Modul de preparare

           -fáina se amestecá cu ouále bátute spumá, sare, coaja de lámíie, laptele, mai departe adáugám apa mineralá píná  obtinem o compozitie omogená pentru cláite.
      -ungem cu ulei tigaia si dupá ce se íncinge  bine , cu ajutorul lingurei de scos  supá { polonic } turnám din compozitie íntr-un strat subtire , rotind tigaia  ín asa fel  íncít compozitia sá se distribuie uniform,  pe toatá suprafata tigáii, coacem la foc moale,
      -cínd foaia de clátitá s-a rumenit o íntoarcem pe cealalatá parte sá se rumeneascá. Asezám clátita pe farfurie.
      -brínza de vaci o  amestecám cu gálbenusurile, sarea, coaja de lámíie, zahárul si  vanilia, dupá ce se íncorporeazá, adáugám albusurile bátute spumá.
      -cu aceastá compozitie  umplem  fiecare foaie de clátitá si o  rulám, le asezám  íntr-un vas de yena  , sau tavá pentru fripturá , amestecám smíntína cu cíteva stafide si o turnám peste plácintá ín tavá,   dám  la cuptor pentru 20 minute.

       -la scoatere  de la cuptor, íncá fierbinti, rázuim peste ele ciocolata apoi servim calde, se pot servi si   cu  glazurá de ciocolatá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése