Clátite cu brínzá la cuptor
aluatul:
- 500 gr. fáiná
- coaja de la 1 lámíie
- 1 dl
lapte
- apá mineralá gazoasá
- 4 ouá
- 10 ml. ulei
- putiná sare
umplutura:
- 500 gr. brínzá de vaci
- 3 dl .
smíntíná
- 150 g
zahár
- 3 ouá
- coaja de la 1 lámíie
- 150 gr. ciocolatá menaj
- 10 gr. sare
- stafide dupá gust
Modul de preparare
-fáina se amestecá cu
ouále bátute spumá, sare, coaja de lámíie, laptele, mai departe adáugám apa
mineralá píná obtinem o compozitie
omogená pentru cláite.
-ungem cu ulei tigaia si
dupá ce se íncinge bine , cu ajutorul
lingurei de scos supá { polonic } turnám
din compozitie íntr-un strat subtire , rotind tigaia ín asa fel
íncít compozitia sá se distribuie uniform, pe toatá suprafata tigáii, coacem la foc
moale,
-cínd foaia de clátitá s-a
rumenit o íntoarcem pe cealalatá parte sá se rumeneascá. Asezám clátita pe
farfurie.
-brínza de vaci o amestecám cu gálbenusurile, sarea, coaja de
lámíie, zahárul si vanilia, dupá ce se
íncorporeazá, adáugám albusurile bátute spumá.
-cu aceastá compozitie umplem fiecare foaie de clátitá si o rulám, le asezám íntr-un vas de yena , sau tavá pentru fripturá , amestecám
smíntína cu cíteva stafide si o turnám peste plácintá ín tavá, dám la cuptor pentru 20 minute.
-la scoatere de la cuptor, íncá
fierbinti, rázuim peste ele ciocolata apoi servim calde, se pot servi si cu
glazurá de ciocolatá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése