Tort cu
cremá-nucá
piscotul:
- 9 ouá
- 9 ling.
zahár pudrá
- 9 ling.
fáiná
- 4 ling.
cacao olandezá
- 1 lámíie
- 1
linguritzá bicarbonat
- sare
crema:
- 4 ouá
- 1 plic
budincá vanilie
- 2 dl lapte
- 2
vanilii
- 200 gr.
zahár pudrá
- 200 gr.
unt
- 200 gr. nucá
mácinatá
Modul de
preparare
piscotul:
-separám
gálbenusele de albusuri ín 3 vase separate, cíte 3 ouá ín fiecare vas, ímpártzim
zahárul, fáina, cacaoa, bicarbonatul, zema de lámíie ín 3 pártzi egale, gálbenusurile
le frecám spumá cu zahárul pudrá, coaja de lámíie, bicarbonatul stins cu zeama de lámíie, putziná
sare, usurel íncorporám cacao si fáiná,
apoi albusurile le batem spumá cu zahár
si zemá de lámíie, cu spatula íncorporám la compozitzia de gálbenuse, repetám
operatzia de 3 ori si coacem 3 blaturi din cíte 3 ouá fiecare, ín formá rotundá
de tort,
crema:
-punem la
fiert 1 dl
lapte cu 2 vanilii, dizolvám praful de bundincá ín 1 dl lapte , adáugám gálbenusele
de ou la frecám bine cu budinca, cínd laptele fierbe usurel ín jet subtzire
adáugám compozitzia de budincá cu gálbenuse si fierbem un chelm omogen, batem
albusurile spumá cu 50 gr. zahár pudrá, apoi cu spatula usurel adáugám la
compozitzia de budincá íncá fierbinte, íncorporám total si dám la rácit mestecínd
mereu, píná la rácire complectá, íntre timp frecám untul spumá cu 100 gr. zahár
pudrá, íncorporám chelmul de budincá si nuca mácinatá apoi ansamblám tortul, ímpártzim
crema obtzinutá ín 3 pártzi, asezám un blat pe tava de tort, aplicám o portzie
de cremá, acoperim cu al 2-lea blat, peste care aplicám a 2-a portzie de cremá,
acoperim cu al 3-le blat, peste care aplicám ultima parte de cremá cu care vom
acoperi si laturile tortului, apoi ornamentám dupá plac si fantezie fiecare, si
vom da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi vom servi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése