Sirop de
soc
- 2 litri
apá
- 2 kg . zahár
tos
- 20 gr.
sare de lámíie
- 12 buc.
flori de soc mari
- 12 buc.
flori de soc mici
- 2 lámíi
mari
Modul de
preparare
-punem apa
la fiert, cínd apa clocoteste adáugám zahárul apoi sarea de lámíie si
mestecínd mereu fierbem píná la topirea
totalá a zahárului la foc mic,
-florile de soc le spálám bine, le táiem coada
ín asa fel ca sá nu se ímprástie foloarea, sá rámíná rozeta íntreagá, lámíile
le spálám foarte bine, le táiem felii
rotunde, , pregátim un borcan de 5 litri, íl spálám , íl desinfectám, íl
limpezim bine apoi asezám ín borcan florile de soc si rondelel de lámíie, peste
care turnám siropul cald bine , nu
fierbinte ci doar aproape fierbinte, asezám sub borcan o lamá de
cutzit ca sá nu se crape sticla, dupá ce siropul sa rácit asezám pe gura
borcanului o farfuriutzá si punem borcanul la cald, dar nu la soare 5 zile pentru macerat, timp ín care íl mestecám de
2-3 ori pe zi, apoi a 5-a zi scoatem florile de soc si lámíia , strecurám
siropul printr-un tifon dublu sau sitá de pár, turnám siropul ín sticle cu
capac, ínchidem ermetic sticlele si le dám la frigider píná la consumare, este
foarte rácoritor si gustos cu apá mineralá carbogazoasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése