2014. május 2., péntek

Tocánitzá de cartofi cu costitzá afumatá.



            - 1.5 kg cartofi
            - 0,5 kg costitze afumate ,
            - 1 ceapá mare
            - 2 ardei kaliforinia rosi
            - 1 linguritá pastá de ardei capia
            - 1 linguritá boia dulce
            - 1 linguritá vegeta
            - 3 foi de dafin
            - 1 legaturá pátrunjel
            - 3 crengute leostean
            - 3 lingurá ulei
            - 100 gr slániná afumatá
            - sare, piper dupá gunst


Modul de preparare

      -táiem costitzele bucáti . le prájim ín uleiul íncins píná se rumenesc usor pe toate pártile si ísi lasá parte de grásime. le scoatem pe o farfurie.
     -ín grásimea rámasá  prájim slánina , adáugám ceapa si ardeiul tocate márunt. Se calesc la foc mic, píná sunt foarte moi , tragem  cratitza  de pe foc si  adaugám  dafinul, boiaua se amesteca bine, apoi pasta de  ardei ,
     -se pun costitzele ínapoi ín cratitzá,  adaugám restul de condimente dupá gust, stingem cu 1.5 l apá  si dám la fiert,
     -fierbem  cu capac la foc moale  píná carnea se desprinde usor de pe os, adáugám cartofii  táiatzi cuburi, complectám cu apá ín cratitzá cít sá acopere cartofii, dám la fiert deacum fárá capac píná cartofii sunt fiertzi, apoi tragem deoparte,
     -asteptám putin ca grásimea sá viná toatá deasupra si presárám cu 2 linguri fáiná, si  iar  asteptám píná grásimea de deasupra va absorbi toatá fáina, apoi amestecám usurel,cu grijá, sá nu spargem cartofii , adáugám pátrunjelul tocat fin, crengutzele de leostean si íi mai dám 2 sau 3 clocote, dupá care putem servi,cu orice fel de muráturá ,,
        eu prefer ardeiul copt,,, dar este delicioasá si cu salatá de varzá muratá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése