- 1.5 kg cartofi
-0,5 kg costitze afumate ,
- 1 ceapá mare
- 2 ardei kaliforinia rosi
-
- 1 ceapá mare
- 2 ardei kaliforinia rosi
- 1 linguritá pastá de ardei capia
- 1 linguritá boia dulce
- 1 linguritá vegeta
- 3 foi de dafin
- 1 legaturá pátrunjel
- 1 linguritá boia dulce
- 1 linguritá vegeta
- 3 foi de dafin
- 1 legaturá pátrunjel
- 3 crengute leostean
- 3 lingurá ulei
- 3 lingurá ulei
- 100 gr slániná afumatá
- sare, piper dupá gunst
- sare, piper dupá gunst
Modul de preparare
-táiem
costitzele bucáti . le prájim ín uleiul íncins píná se rumenesc usor pe toate
pártile si ísi lasá parte de grásime. le scoatem pe o farfurie.
-ín grásimea rámasá prájim slánina , adáugám ceapa si ardeiul
tocate márunt. Se calesc la foc mic, píná sunt foarte moi , tragem cratitza
de pe foc si adaugám dafinul, boiaua se amesteca bine, apoi pasta
de ardei ,
-se pun costitzele ínapoi ín cratitzá, adaugám restul de condimente dupá gust, stingem
cu 1.5 l
apá si dám la fiert,
-fierbem cu capac la foc moale píná carnea se desprinde usor de pe os, adáugám
cartofii táiatzi cuburi, complectám cu
apá ín cratitzá cít sá acopere cartofii, dám la fiert deacum fárá capac píná
cartofii sunt fiertzi, apoi tragem deoparte,
-asteptám putin ca grásimea sá viná toatá
deasupra si presárám cu 2 linguri fáiná, si
iar asteptám píná grásimea de
deasupra va absorbi toatá fáina, apoi amestecám usurel,cu grijá, sá nu spargem
cartofii , adáugám pátrunjelul tocat fin, crengutzele de leostean si íi mai dám
2 sau 3 clocote, dupá care putem servi,cu orice fel de muráturá ,,
eu prefer ardeiul copt,,, dar este delicioasá si cu salatá de varzá
muratá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése