Pariziene
cu mere
Ingrediente:
- 600gr fáiná
- 2 ouá
- 70 gr unt
- 1 lingurá
de ulei
- sare
- 30 gr.
drojdie
- 250 ml
lapte
umplutura:
- 12 mere
medii
- 1
linguritá scortisoará
- 5-6
linguri zahar
1 ou bátut cu
putiná smíntíná si zahár, pentru uns
Mod
preparare
-facem
o o maia din putin lapte íncálzit usor, 2
linguri de fáiná,drojdia, amestecám píná se dizolvá drojdia o lásám sá creascá .
-íntr-un
castron mare punem fáina, adaugám ouale,
untul si uleiul putin íncalzite., íncálzim laptele usor { nu foarte tare ca sá nu oparitzi drojdia }
punem zahárul , fáina si maiaua, amestecám bine
cu o lingurá si apoi trecem la
frámíntatul cu mína, circa 20 minute píná cínd aluatul ínceape sá facá básicutze,
íl punem la dospit íntr-un loc cáldut ferit de curenti de aer, píná se dubleazá
volumul aluatului.
umplutura:
-curátám
merele, le táiem cubulete, le punem cu zahárul si scortisoara la cálit la
foc mic píná se ínmoaie ,amestecínd din
cínd íncínd, si dám la racit putin,
-dupá ce
aluatul e dospit íl ímpartim ín párti mici { depinde cít vreti sá fie de mari
parizienele } si fiecare parte o íntindem íntr-o formá mai mult ovalá, punem
íntr-o parte o linguritá din umplutura
de mere, pártile, marginile stínga si dreapta le íntoarcem putin peste
umpluturá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, rulám ín formá de
ruladá, o asezám ín tava unsá si tapetatá cu fáiná sau cu hírtie de copt, ungem
cu oul bátut, o asezám lí loc cáldutz 10 minute dupá care le dám la cuptor la
foc moale píná se rumenesc frumos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése