Mini
savariná.
aluatul:
- 5 ouá
- 5
linguri pesmet fin
- 2
linguri fáiná
- 3
linguri zahár
- ½ praf
de copt
umpluturá:
- 4 dl apá
- 200 gr.
zahár
- 1 praf
de friscá sau 2 dl
friscá pentru bátut
- 1,5 dl lapte
pentru praful de friscá
- 100 gr.
gem de caise
- 1 ling.
arom rum sau lámíie,
Modul de
preparare
-amestecám
pesmetul cu fáina si praful de copt, separám albusurile de gálbenuse,
albusurile le batem spumá tare cu zahárul, pe rínd usurel adáugám pe rínd cíte
un gálbenus , bátínd mai departe píná la íncorporarea celor 5 gálbenuse, apoi
cu spatula íncorporám amestecul de fáiná cu pesmet si praf de copt, pregátim
forma de maffin’s cu cosuletze de hírtie pentru maffin’s, si umplem fiecare
formá píná la ¾ , apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil pentru 15 minute,
la foc potrivit, íntre timp pregátim siropul, punem 4 dl apá la fiert cu 200 gr.
zahár, cínd zahárul sa topit si a dat cíteva clocote, adáugám aroma de rum sau
lámíie, dupá preferintzá, cínd siropul sa
rácit cu lingura ímpártzim pe fiecare savariná cíte 2-3 linguri sirop, apoi dupá
ce sa rácit complect savarina, aplicám pe fiecare cíte o lingurá gem de caise,
-batem spumá
tare frisca, sau praful de friscá cu 2 buc. íntáritor de spumá dupá
indicatziile de pe plic, umplem sacul de spumá cu frisca si ormám peste gemul
de pe savariná dupá gust si palc cu frisca, peste care presárám coajá de lámíie
rasá sau punem cíte o visiná micá ín vírful acestia, dupá cum se vede ín
imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése