2014. május 3., szombat

Negresá cu castane.

          

Negresá cu castane.

   coca:
-       6 ouá
-       6 linguri zahár pudrá
-       6 linguri fáiná
-       100 gr. unt sau rama
-       2 linguri cacao olandezá
-       1 praf de copt

   crema:
-       250 gr. zahár pudrá
-       500 gr. pireu de castane dulce
-       2 linguri aromá rum
-       3 dl lapte
-       1 praf budincá vanilie
-       200 gr. unt sau rama
-       6 dl. Friscá pentru bátut
-       2 linguri cacao pentru presárat

Modul de preparare
     coca:
      -separám gálbenusurile de albusuri, frecám gálbenusurile spumá cu 4 linguri zahár pudrá , topim margarina, da nu o fierbem o topi ín microunde ca sá fie fluidá, apoi ín jet subtire o adáugám la gálbenuse frecínd mai departe, amestecám fáina cu praful de copt si cacaoa si o íncorporám ín gálbenuse, batem spumá albusurile cu 2 linguri zahár, cu spatula le adáugám la compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt, nivelám coca  ín tavá si o dám la copt la foc moale circa 25-30 minute, dupá care facem proba de copt,,,scobitoarea,,,apoi o dám la rácit, complect,
crema:
     -dizolvám praful de budincá ín 1 dl. lapte, si restul íl punem la fiert cu 3 linguri zahár tos, vínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, apoi íl rácim complect,
    -untul íl frecám spumá cu 150 gr. zahár pudrá, pisám bine pireul de castane, aroma de rum  le adáugám la untul spumá, frecám bine ímpreuná, adáugám chelmul de budincá fiartá, frecám píná la omogenizare complectá cínd vom obtine o cremá de castane finá mátásoasá si trecem la ansamblarea prájiturii,
   ansamblare:
      -asezám blatul de cacao pe platoul de prájituri, aplicám peste blat crema de castane, batem spumá foarte tare 6 dl. friscá cu 100 gr. zahár pudrá, o nivelám peste crema de castane apoi cernem peste friscá 2 linguri cacao, dupá care dám prájitura la rece pentru o orá jumate, apoi cu un cutit trecut prin apá fierbinte táiem prájitura ín cuburi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése