Negresá
cu castane.
coca:
- 6 ouá
- 6
linguri zahár pudrá
- 6
linguri fáiná
- 100 gr.
unt sau rama
- 2
linguri cacao olandezá
- 1 praf de
copt
crema:
- 250 gr. zahár
pudrá
- 500 gr.
pireu de castane dulce
- 2
linguri aromá rum
- 3 dl lapte
- 1 praf
budincá vanilie
- 200 gr.
unt sau rama
- 6 dl . Friscá
pentru bátut
- 2
linguri cacao pentru presárat
Modul de
preparare
coca:
-separám
gálbenusurile de albusuri, frecám gálbenusurile spumá cu 4 linguri zahár pudrá
, topim margarina, da nu o fierbem o topi ín microunde ca sá fie fluidá, apoi
ín jet subtire o adáugám la gálbenuse frecínd mai departe, amestecám fáina cu
praful de copt si cacaoa si o íncorporám ín gálbenuse, batem spumá albusurile
cu 2 linguri zahár, cu spatula le adáugám la compozitzia de gálbenuse, ungem
tava de copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt, nivelám coca ín tavá si o dám la copt la foc moale circa
25-30 minute, dupá care facem proba de copt,,,scobitoarea,,,apoi o dám la
rácit, complect,
crema:
-dizolvám
praful de budincá ín 1 dl .
lapte, si restul íl punem la fiert cu 3 linguri zahár tos, vínd laptele fierbe
adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, apoi íl rácim
complect,
-untul íl frecám spumá cu 150 gr. zahár
pudrá, pisám bine pireul de castane, aroma de rum le adáugám la untul spumá, frecám bine ímpreuná,
adáugám chelmul de budincá fiartá, frecám píná la omogenizare complectá cínd
vom obtine o cremá de castane finá mátásoasá si trecem la ansamblarea
prájiturii,
ansamblare:
-asezám blatul
de cacao pe platoul de prájituri, aplicám peste blat crema de castane, batem spumá
foarte tare 6 dl .
friscá cu 100 gr. zahár pudrá, o nivelám peste crema de castane apoi cernem
peste friscá 2 linguri cacao, dupá care dám prájitura la rece pentru o orá
jumate, apoi cu un cutit trecut prin apá fierbinte táiem prájitura ín cuburi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése