Felii-portocale
piscot:
- 8 ouá
- 10 ling.
zahár pudrá
- 8 ling.
fáiná
- 1
linguritzá bicarbonat
- 1 lámíie
piscot
cacao:
- 8 ouá
- 10 ling.
zahár pudrá
- 6 ling.
fáiná
- 1
linguritzá mocca bicarbonat
- zema de
la ½ lámíie
- 2 ling.
caca o olandezá
crema:
- 1 litru
lapte
- 4 plicuri
budincá friscá
- 2
portocale
- 100 gr.
cocolatá menaj
- 250 gr.
zahár tos
- 1 plic
gelatiná alimentará
- 4 dl . friscá
pentru spumá
ornament:
- 100 gr.
cicolatá amáruie
- felii
portocale
modul de
preparare
-pentru
piscotul galben separám albusurile de gálbenuse, albusul íl batem spumá cu 3
ling. zahár ½ zemá de lámíie,
gálbenusele le frecám spumá cu 7 ling. zahár, coaja de lámíie si bicarbonatul
stins cu zeama de la ½ lámíie, cínd gálbenusele sau albit ín deajuns, adáugám
fáina apoi cu spatula íncorporám albusurile, ungem tava cu ulei, tapetám cu
hírtie de copt si coacem un blat frumos ín 25 minute, dupá care facem proba de
copt, íl dám la rácit complect,
-pentru
piscorul de cacao procedám identic cu diferntza cá la gálbenusele spumá adáugám
2 ling. cacao dupá care íncorporám fáina si albusurile spumá, apoi coacem
identic cu blatul galben si dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
crema:
-punem la
fiert 8 dl
lapte cu 250 gr. zahár tos, ín 2
dl lapte dizolvám praful de budincá, cínd laptele fierbe
adáugám budinca dizolvatá, coja de portocale si fierbem o budincá bine omogená,
-cu zeama de
portocale dizolvám gelatina care o íncorpotám ín budinca íncá la fiert,
ínvírtim de cíteva ori si dám budinca la rácit complect,
-rázálim
cicolata menaj, frisca o batem spumá tare, si le íncorporám cu grijá ín budinca
rácitá, apoi ímpártzim crema ín 3 párti si jumátate, dupá care trecem la
ansamblarea prájiturii,
ansamblare:
-avem 2
blaturi de tort, unul galben altul de cacao, fiecare íl táiem ín 2 orizontal ca
sá obtzinem 4 foi, apoi pe platoul de prájituri asezám o parte blat galben
peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu o parte blat cacao,,,,repetám
operatzia píná la ultima parte de blat cacao care vine acoperitá cu jumátate
portzie cremá, apoi cu cutzitul pentru curátzat zarzavat facem spanuri din
ciocolata amáruie care le presárám peste crema de deasupra, dám la rece pentru 1-2 ore, dupá care táiem felii
dreptunghiulare si fiecare dreptunghi íl ornám cu frunze si felii de portocale,
dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése