Tocánitzá
din costitze
ingrediente/2
portzii
- 200 gr.
slániná albá
- 450 gr.
costitzá proaspátá de porc
- 250 gr.
cartofi curátzatzi
- 1 leg.
ceapá verde
- 4 cátzei
de usturoi
- 2 ardei
grasi
- 2 ardei
kalifornia rosii
- 3 rosii
- 1 ling.
vegeta
- 1
linguritzá boia dulce
- 1
linguritzá pastá ardei kapia
- 1
linguritzá chimen mácinat
- 3 ling.
ulei
Modul de
preparare
-portzionám
costitza de porc ín bucátzi mai mici, le punem ín apá rece, íncingem 3 ling.
ulei íntr-o cratitzá cu peretzi ínaplti, táiem slánina ín bucátzi mari si o
prájim, táiem ceapa verde ín rondele cu verdeatzá cu tot, ardeiul bucátzi mari,
cálim ceapa, adáugám ardeiul íl íntoarcem de cíteva ori, presárám boia de
ardei, si imediat adáugám costitzele, mestecám, acoperim si ínnábusim píná ce
scade apa toatá care o lasá carnea si se prájeste putzin, circa 2-3 minute,
stropim cu ½ dl. apá, ínnábusim, aceastá operatzie de ínnábusire si frigere
se repetá de 3-4 ori, la ultima frigere
adáugám pasta de ardei, rosiile táiate ín 4, presárám cu vegeta, chimen, piper,
usturoiul pisat si stingem cu apá píná la nivelul cárnii, apoi fierbem carnea
píná la gata, dupá care adáugám cartofii táiatzi ín cuburi mari, mai punem 2 dl apá, asezonám de condimente
si fierbem píná cartofii sínt fiertzi cínd vom obtzine o tocánitzá scurtá si
foarte gustoasá, care o servim cu salatá verde ín otzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése