Fripturicá
”a la carte”
ingrediente/4
portzii.
- 600 gr.
muschiulet de porc
- 200 gr.
ceapá
- 6 cátzei
usrutoi
- 5 ling.
ulei
- 150 gr.
slániná afumatá
- 1
linguritzá mághiran
- 1
linguritzá vegeta
- 1 vírf
cutzit piper colorat
- 3 ardei
grasi
- 1 ling.
pastá ardei kapia
- 400 gr.
mazáre verde
- 1 leg,
pátrunjel
- 3
feliutze ardei iute
- 600 gr.
cartofi
- ulei pentru
prájit
Modul de
preparare
-táiem
muschiuletzul ín julien, adicá odatá ín 2 dea lungul pe orizontalá, apoi ín
vinclu físii mai subtzirele, slánina deasemenea, ceapa o tocám cít se poate de
márunt, ardeiul la fel,
-íncingem
uleiul íntr-o tigaie cu peretzi ínaltzi, prájim slánina apoi rumenim bine
muschiuletzul, íl scoatem si íl punem deoparte, ín grásimea rámasá cálim ceapa
si ardeiul, adáugám pasta de ardei kapia, mazárea verde,ínnábuim cíteva minute
apoi punem ínapoi carnea, presárám cu
vegeta, piper, si ínnábusim ímpreuná circa 15 minute, pisám bine usturoiul, íl
frecám cu putziná sare si cu 2 linguri de apá, apoi turnám peste carne, punem
2-3 feliutze de ardei iute, mai lásám
cira 3-5 minute si carnea este gata de servit, íntre timp pregátim cartofii,
-curátzám
cartofii íi táiem ín cuburi mari si íi prájim ín ulei fierbinte íi amestecám cu
carnea, presárám cu pátrunjel verde tocat si imediat servim cu ardei coptzi,
-aceastá
fripturicá este tot atít de delicioasá si din piept de pui sau curcan cu
diferntza: dacá o gátim din pasáre mai adáugám 2 linguri bune unturá de gíscá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése