2014. május 9., péntek

Cremes cu nucá-cocos.

              

Cremes cu nucá-cocos

coca:
-       300 dkg fáiná
-       150 gr. zahár pudrá
-       150 gr. unt sau rama
-       1 ou
-       2 ling. cacao olandezá
-       1 praf copt

umpluturá cocus:
-       6 albusuri ou
-       200 gr. zahár pudrá
-       200 gr. nucá-cocos

crema:
-       6 gálbenusuri
-       200 gr. zahár pudrá
-       3 dl lapte
-       3 linguri fáiná
-       4 vanilii
-       250 gr. unt sau rama
-       50 gr. ciocolatá menaj

Modul de preparare
     -punem pe masa de lucru fáina, amestecám cu zahárul si cacaoua, untul ín frecám íntre palme cu fáina píná la íncorporare, adáugám oul si praful de copt, si dacá coca nu este destul de molcutzá ca sá o putem prelucra pentru íntins atunci adáugám 1 linguritzá smíntíná, apoi frámíntám, ímpártzim aluatul ín 2, si íntindem 2 foi, ungem tava bine, tapetám cu fáiná apoi asezám prima foaie ín tavá si pregátim umplutura de cocos,
   umplutura:
      -batem spumá tare 6 albusuri de ou cu 200 gr. zahár pudrá, cínd spuma este tare, íncepem sá adáugám nuca-cocos, presárínd cíte putin si íncorporínd cu spatula, píná la terminarea celor 200 gr. nucá cocos, apoi nivelám acestá umpluturá peste foaia din tava de copt, dupá care íntindem a doua foaie si acoperim umplutura cu foaia a doua, dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit 25-30 minute, dupá care se face proba de copt, apoi dám  la rácit, íntre timp pregátim crema,
  cremá:
          -pentru cremá frecám cele 6 gálbenusuri cu vanilia, laptele si fáina si fierbem un chelm bine omogen din aceste ingrediente, le dám la rácit mestecínd mereu  ca sá nu facá coajá,
     -untul ín frecám spumá cu 200 gr. zahár, apoi íncorporám chelmul din gálbenuse, si frecám o cremá mátásoasá , din care scoatem 10-15 linguri si restul aplicám peste prájitura deacum rece, cu pipatánul pentru tort trasám modele sau linii pe suprafatza cremei, o dám la rece pentru 2 ore, íntre timp topim pe baie de abur ciocolata menaj , o rácorim putin si o adáugám la crema pusá deoparte, íncorporám, bine de tot, táiem prájitura ín pátrate, o asezám pe tava de servit, punem crema de ciocolatá ín sacul pentru spumá decorám fiecare felie cu acestá cremá, si presárám cu nucá-cocos decorul, adicá crema maro dupá cum se vede si ín imaginea aláturatá retzetei.

  



  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése