Bulgári de západá
piscotul:
- 200 gr. fáiná
- 200 gr. zahár pudrá
- 1 praf de copt
- 4 ouá
- 8 linguri apá
- 1 dl ulei
- 1 vírg cutit sare
crema:
- ½ litru lapte
- 4 linguri fáiná
- 4 linguri zahár tos
- 200 gr. unt sau rama
- 150 gr. zahár pudrá
- 3 linguri aromá rom
- 200 gr. nucá.cocos
Modul de preparare
piscotul:
-separám gálbenusurile de albusuri,
gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr. zahár, adáugám ín jet subtire uleiul
apoi apa, amestecám praful de copt cu fáina si adáugám la gálbenusele frecate,
punem sare,
-batem albusurile spumá tare cu 100 gr.
zahár pudrá, cu spatula usurel íncorporám ín compozitia de gálbenuse , ungem o
tavá mai micá de copt cu ulei , tapetám cu hírtie de copt si dám blatul la
cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute, dupá care facem proba de copt, dacá
coca este coaptá dám la rácit,
crema:
-punem laptele la fier cu 4
linguri zahár tos, fáina o dizolvám ín 5 linguri lapte , apoi cínd laptele
fierbe adáugám chelmul de fáiná la laptele
ín fierbere si fierbem píná obtinem o pastá albá bine omogená, luám
vasul deoparte, adáugám esentza de rom si dám la rácit mestecínd mereu ca sá nu
prindá coajá,
-íntre timp frecám spumá 200 gr. unt cu
150 gr zahár pudrá, dupá ce chelmul din fáiná sa rácit complect íl adáugám cu cíte o lingurá la untul
spumá, si frecám píná vom obtine o cremá finá mátásoasá,
-apoi, blatul decum rácit, íl táiem cu o
formá rotundá, adicá cu forma de pogácele, sau pahar mai mic la gurá, ca sá
obtzinem bilutze, dupá care ungem pe toate laturile fiecare bilutzá si le
rostogolim prin nucá-cocos , apoi le asezám pe platou sau tavá dupá cum se vede
si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám la rece pentru 2 ore apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése