Conopidá
la cuptor
ingrediente/4 portii
- 1 buc.
conopidá márime medie
- 600 gr.
broccoli
- 600 gr.
cartofi
- 250 gr.
panceta-caizer
- 100 gr.
slániná afumatá
- 2
ling.ulei
- 1 ling.
vegeta
- 1 ceapá
- 3 ardei
grasi
- 100 gr.
mozzarela
- 2 ling.
pesmet
- 2 dl
smíntíná
sos alb:
- 100 gr.
unt
- 3 ling.
fáiná
- 2 dl lapte
- 2 dl friscá
pentru gátit
- 1 vírf
cutzit nucsoará
- 1 ling.
vegeta
- 1 vírf
cutzit piper
Modul de
preparare
-desfacem
conopida si broccoli pe flori, punem apá la fiert, cu 1 ling.vegeta, cínd apa
clocoteste punem conopida, o fierbem 3 minute , adáugám si broccoli, mai
fierbem 5 minute, dupá care strecurám si lásám sá se scurgá bine de apá, íntre
timp pregátim prájeala si sosul alb,
-íncingem 2
ling. ulei prájim slánina afumatá si panceta, scoatem panceta si slánina, le
punem deoparte, adáugám ceapa tocatá márunt si ardeii ín bucátzi mari, le cálim
putin, apoi adáugám cartofii táiati ín roate mai grosutze si ínnábusim circa 5
minute, stropindui cu cíte putziná apá, condimentám cu vegeta si piper apoi dám deoparte,
-íncingem untul
píná ce face spumá, presárám fáina peste unt, ínvírtim de cíteva ori si stingem
cu 2 dl
lapte si 2 dl
friscá, condimentám cu vegeta, piper si nucsoará, fierbem un sos mai vírtos,
apoi ungem un vas de ”yena” cu unt, presárám cu 2 ling. pesmet si nivelám
cartofii pe fundul vasului, táiem felii brínza mozzarela o asezám peste cartofi
peste care vine ímpártzitá conopida,
broccoli, panceta si slánina, apoi íncorporám smíntíná ín sosul alb, si turnám
peste conopidá, dupá care dám la cuptor píná se rumeneste, cínd íncepe sá se
rumeneascá ímpártzim peste conopidá cubuletze de unt, dupá ce sa rumenit servim
caldá cu smíntíná, este o ciná foarte gustoasá si sátzioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése