2014. május 30., péntek

Prájiturá cu salikale.

               

Prájiturá cu salikale

   foile:
-       500 gr. fáiná
-       2 ouá
-       1 dl ulei
-       1 dl lapte
-       150 gr. zahár pudrá
-       1 linguritzá amoniac se sodiu {salikale}

  crema:
-       6,5 dl. lapte
-       3 ling. fáiná
-       2 ling. griz
-       100 gr. zahár tos
-       200 gr. unt sau rama
-       150 gr. zahár praf
-       2 lámíi
-       ½ kg. marmeladá

Modul de preparare
      foile:
         -punem fáina íntr-un mestecám cu zahárul, adáugám ouále, ínfieríntám 2 ling. lapte stingem salikalea, o adáugám, apoi uleiul si atíta lapte ca sá obtzinem o cocá buná pentru íntins, ímpártzim coca ín 4 pártzi egale, si íntindem 4 foi íntre 2 bucátzi de folie care le coacem pe fundul de la tavá, atentzie se coc foarte repede,
      crema:
        -punem 4 dl lapte la foc cu 100 gr. zahár tos, din 2,5 dl lapte si 3 ling. fáiná pregátim un chelm, cínd fierbe laptele adáugám chelmul ín jet subtzire, adáugám 2 ling, griz, coaja si zeama de la 2 lámíi si fierbem un chelm bine omogen care íl dám la rácit complect,
       -íntre timp frecám spumá 200 gr. unt cu 100gr. zahár praf , cínd chelmul sa rácit complect íncorporám cíte o lingurá ín untul frecat píná la terminarea chelmului cínd vom obtzine o cremá finá mátásoasá care o ímpártzim ín 3 pártzi, dupá care trcem la asamblarea prájiturii,
     ansamblare:

         -asezám pe platoul de prájituri o foaie peste care aplicám un rínd de gem, care vien acoperit cu altá foaie peste care aplicám 2 pártzi de cremá, deci 2 pártzi, acoperim cu a 3-a foaie peste care vine earási un strat bun de gem, acoperim cu a 4-a foaie care o ínvelim cu a 3-a parte de cremá care o presárám cu zahár praf si dám prájutura la rece píná a 2-a zi, cínd o feliem dupá preferintzá si ornám cu frunze de lámíie fiecare felie, dupá cum se vede ín imaginea  atasatá retzetei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése