Prájiturá
cu salikale
foile:
- 500 gr.
fáiná
- 2 ouá
- 1 dl ulei
- 1 dl lapte
- 150 gr.
zahár pudrá
- 1
linguritzá amoniac se sodiu {salikale}
crema:
- 6,5 dl . lapte
- 3 ling.
fáiná
- 2 ling.
griz
- 100 gr.
zahár tos
- 200 gr.
unt sau rama
- 150 gr.
zahár praf
- 2 lámíi
- ½ kg.
marmeladá
Modul de
preparare
foile:
-punem
fáina íntr-un mestecám cu zahárul, adáugám ouále, ínfieríntám 2 ling. lapte
stingem salikalea, o adáugám, apoi uleiul si atíta lapte ca sá obtzinem o cocá
buná pentru íntins, ímpártzim coca ín 4 pártzi egale, si íntindem 4 foi íntre 2
bucátzi de folie care le coacem pe fundul de la tavá, atentzie se coc foarte repede,
crema:
-punem 4 dl lapte la foc cu 100 gr.
zahár tos, din 2,5 dl
lapte si 3 ling. fáiná pregátim un chelm, cínd fierbe laptele adáugám chelmul
ín jet subtzire, adáugám 2 ling, griz, coaja si zeama de la 2 lámíi si fierbem
un chelm bine omogen care íl dám la rácit complect,
-íntre timp
frecám spumá 200 gr. unt cu 100gr. zahár praf , cínd chelmul sa rácit complect
íncorporám cíte o lingurá ín untul frecat píná la terminarea chelmului cínd vom
obtzine o cremá finá mátásoasá care o ímpártzim ín 3 pártzi, dupá care trcem la
asamblarea prájiturii,
ansamblare:
-asezám pe
platoul de prájituri o foaie peste care aplicám un rínd de gem, care vien
acoperit cu altá foaie peste care aplicám 2 pártzi de cremá, deci 2 pártzi,
acoperim cu a 3-a foaie peste care vine earási un strat bun de gem, acoperim cu
a 4-a foaie care o ínvelim cu a 3-a parte de cremá care o presárám cu zahár
praf si dám prájutura la rece píná a 2-a zi, cínd o feliem dupá preferintzá si
ornám cu frunze de lámíie fiecare felie, dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése