Macaroane
la cuptor
Ingrediente
- 250 gr.
macaroane scurte
- 2
linguri ulei
- 150 gr.
slániná afumatá
- 4 dl lapte
- 50 gr.
unt sau rama
- 2
linguri fáiná
- 1
lingurá mustar
- 250 gr.
cascaval rázálit
- 1 buc.
rosie mare
- 1 vírf
cutzit piper
- 1
lingurá vegeta
- sare dupá
gust
Modul de
preparare
-punem 2,5
litri apá la fiert cu 1 lingurá vegeta, cínd apa clocoteste punem
macaroanele si le fierbem dupá
indicatiile de pe pachet, íntre timp pregátim sosul,
-íncingem
íntr.o tigaie 2 linguri ulei, prájim slánina, adáugám 2 linguri fáiná ínvírtim
de 2-3 ori si stingem imediat cu 4
dl . lapte , adáugám mustarul, piper , vegeta dupá gust, íi
dám cíteva clocote, luám de pe foc , íncorporám 100 gr. cascaval si untul, apoi
strecurám macaroanele , NU LE CLÁTIM, punem macaroanele íntr-un vas de ”yena”
sau ceramicá, turnám peste ele sosul , amestecám , gustám ,asezonám de
condimente, sare, piper , vegeta, apoi táiem rosiile ín rondele, le asezám peste
macaroane dupá dorintzá, apoi presárám cu cascavalul rámas, si dám la cuptor
pentru 10-15 minute, apoi servim calde cu salatá de : rosii, salatá iceberg,
ardei, castraveti, stropite cu ulei de másline si otzet din vin alb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése