Cuburi budincá.
coca:
- 2 ouá
- 2 ling. miere
- 100 gr.
zahár pudrá
- 100 gr.
unt sau rama
- 400 gr.
fáiná
- 1. ling.
bicarbonat
- 1 lámíie
crema:
- 5 dl .lapte
- 2
plicuri budincá vanilie
- 150 gr.
zahár pudrá
- 150 gr.
unt sau rama
- 1
lingurá buná cacao olandezá
glazurá:
- 100 gr.
ciocolatá menaj
- 5 ling.
ulei
- 5
ling.lapte
Modul de
preparare
-batem ouále
spumá, adáugám zahárul, mierea, coaja de lámíie si bicarbonatul stint cu zeama
de la jumátate lámíie apoi fáina si frámíntám un aluat elastic care íl
ímpártzim ín 3 pártzi, íntindem 3 foi care le coacem pe spatele távii uns bine
cu unt si presárat cu fáiná, sá nu uscám foile le coacem de culoare rozá,
crema:
-punem 4 dl lapte la fiert cu 5 ling.
zahár tos, dizolvám praful de budincá ín 1 dl lapte, cínd laptele fierbe adáugám budinca
si fierbem píná se omogenizeazá bine, apoi o dám la rácit complect, íntre timp
frecám unutl cu 150 gr,. zahár pudrá, cínd budinca sa rácit o adáugám la untul
frecat si frecám o cremá spumoasá mátásoasá, apoi o ímpártzim ín 2 pártzi,
íntr-o parte íncorporám 1 lingurá buná cacao, apoi ansamblám prájitura, din
crema albá punem deoparte cíteva linguri pentru ornat, apoi,
-asezám pe tava
de prájituri o foaie peste care aplicám crema albá, acoperim cu foaia 2-a peste
care aplicám crema de cacao care o acoperim cu a 3-a foaie care vine glazuratá,
glazura:
-fierbem
cicolata menaj cu 5 ling. ulei si 5 ling. lapte pe baie de abur, píná devine o
ciocolatá fluidá mátásoasá, apoi o turnám peste a 3-a foaie, nivelám si o dám
la rece píná se solidificá putzin glazura dar nu se íntáreste, ínsemnám cu
cutzitul ín glazurá feliile care vor veni táiate, deci repet, ínsemnám feliile
sau le desenám dupá care punem crema pusá deoparte ín sacul de spumá si punem
cíte un ornament pe fiecare pátrat desenat cu cutzitul ín glazurá, dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi presárám cu cacao fiecare ornament, si
dám la rece pentru 6-8 ore dupá care decupám fiecare pátrat desenat si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése