Risotto cu rosii si busuioc
Ingrediente:
-
1 caná orez
-
2 ½ cáni apá
clocotindá
-
2 ceape mari
-
4 rosii mari
-
5 ardei grasi
-
1 ling. frunze de busuioc tocate
-
5 ling. ulei másline
-
sare dupá gust
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. vegeta
Modul de preparare
-íncingetzi
2 linguri ulei de másline , sau ulei
vegetal , adáugati orezul, lásati sá se cáleascá cíteva minute, amestecínd ín continuu, presáratzi cu
vegeta, stingetzi cu apa clocotitá fierbetzi píná ce va absorbi toatá apa, fárá
sá amestecatzi, punetzi capacul si lásatzi 10 minute sub capac,
-uleiul rámas íl íncingetzi íntr-o altá cráticioará,
tocatzi ceapa márunt, o cálitzi, ardeii táiati ín bucáti mari íi adáugatzi ínvítitzi de cíteva ori si
adáugatzi rosiile táiate ín patru, condiemntatzi, stingetzi cu ½ dl apá, lásati
sá fiarbá la foc mic, dupá 5 minute de fierbere presáratzi cu busuioc si amestecatzi
cu orezul, apoi acoperitzi si mai lásatzi sub capac íncá 10 min.
-se serveste ca garniturá la anumite preparate de carne sau
ca atare , este foarte delicios cu
salatá de varzá .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése