Pernitze
cu visine
aluatul:
- 800 gr.
fáiná
- 200 gr.
zahár pudrá
- 100 gr.
unturá
- 5 dl . lapte
- 50 gr.
drojdie
- 2 ouá
- 1
linguritzá sare
umpluturá
- gem de
visine dupá gust
- 1 ou
- 1
linguritzá smíntíná
- 1
linguritzá zahár
Modul de preparare
-punem
drojdia la dospit íntr-un dl. lapte cu putin zahár, asezám pe masa de lucru
fáina, o frecám íntre palme cu untura si sarea, apoi facem un cuib ín mijloc ,
adáugám ouále, si drojdia crescutá bine
si íncepem frámíntatul, adáugínd cíte putin lapte cáldutz, píná vom obtzine o
cocá molcutzá bine elasticá, apoi frámítám píná se dezlipeste de masa de lucru
si míini si íncepe sá facá básicutze aluatul, dupá care asezám coca íntr-un vas
de plastic o acoperim si o dám la dospit la loc cáldutz píná volumul aluatutlui
se dubleazá bine,
-dupá ce volumul alautului sa dublat,
presárám masa de lucru cu fáiná, rásturnám aluatul pe masa de lucru, si
íntindem coca de grosimea unui deget, de formá rotundá apoi din mijlocul
cercului spre margine táiem aluatul ín formá de triunghiuri, pe fiecare
triunghi la parte dinafará adicá partea mai latá a triunghiului punem cíte o linguritzá
gem de visine, apoi rulám aluatul píná la capát,
-ungem tava de
copt cu unturá si o tapetám cu fáiná si asezám pernitzele ín tavá la distantze
mai márisoare, lásíndu-le loc sá creascá, vor creste foarte tare, de aceea
recomand, ca celor care nu le plac pernitze mari, la ínceput sá se ea aluatul
ín 2 pártzi si íntindem 2 cercuri, pentru a obtzine pernitze mai mici,asa cum
se vád si ín imaginea atasatá retzetei,
-dupá ce am
asezat pernitzele ín tava de copt, batem 1 ou cu zahár si smíntíná, ungem
fiecare pernitzá si dám la dospit la loc cald píná se dubleazá pernitza, íntre
timp mai ungem de cíteva ori, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil 25-30 minute la foc moale, scoatem
din cuptor, le asezám pe tavá si le acoperim cu un prosop de bucátátrie píná se
rácoresc putin apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése