Bors de cartofi
- 7 cartofi
- 250 gr. costitá afumatá
- 300 gr. ceafá de porc
- 2,5 l . apá
- 1 ceapá
- 2 ardei grasi , rosu
si verde.
- 2 morcov
- 1 teliná nu prea mare
- 2 rosii , sau 2
linguri bulion de casá
- 100 gr. táitei lati.
- bors dupá gust, sau 1
plic de bors magic
- vegeta , sare dupá
gust
- piper dupá gust
- 1 leg. leostean
- 1 dl smíntíná
- 1 leg. frunze pátrunjel,
tocat
Modul de preparare
-costita si ceafa se portioneazá ín bucáti potrivite, se pune
la fiert ín apá cu vegeta ,dupá ce a dat ín clocot lásám sá fiarbá cc 30 minute,
-íntre timp curátám, legumele, ceapa o tocám fin, morcovul íl táiem cubulete, ardeii
rondele mai mari si telina cubulete mici si le adáugám la carnea ín fierbere,
-cínd sunt aproape fierte
carnea si legumele , adáugám
cartofii care au fost táiati cubulete si
rosiile decojite si táiate márunt sau 2 linguri de bulion, asezonám de
condimente , punem si crengutele de leostean,
-cínd totul din
oalá este fiert , adáugám táitzeii lati, borsul dupa gust, íi mai dám 2,,3 clocote , apoi servim, presáratá cu leostean, pátrunjel tocat si smíntíná, eventual cu ardei iute, fiecare dupá gust si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése