2014. május 2., péntek

Mititei-amestec sau "cevapcici".

                    

 Mitiei-amestec sau”cevapcici”

    Ingrediente
     - 1 kg pulpe pui dezosate
     - 1/2 kg  carne de vitá
     - 1/2 kg burtá  de porc
     - 2 dl supá de carne
     -  1 linguritá  piper
     -  1 linguritá cimbru uscat
   - 1 linguritá chimen
   - 2 lingurite boia dulce
   - 1 linguritá moca de ienibahar mácinat
   - 1 linguritá moca de rozmarin mácinat
   - 2 cápátíni usturoi
   - 1 linguritá bicarbonat

Modul de preparare :
              -tocám amestecul de cárnuri  de doua ori, apoi amestecám mixtura astfel obtinuta cu condimentele, cu exceptia usturoiului,  frámíntám puternic  pasta pentru a se omogeniza compozitia, apoi acoperim cu folie alimentará si dám pentru  2 ore la frigider compozitia.
     - íntre timp curátám usturoiul íl pisám, si facem un mujdei cu  uleiul si supa de carne,, usturoiul pisat ín frecám bine cu o lingurá de lemn cu uleiul ca si maioneza  cu picátura ,  cínd íncepe sá deviná o pastá albá frumoasá , adáugám supa , tot cu picátura frecínd ín continuare, si va deveni o pastá frumoasá catifelatá asa mai subtiricá, nu prea omogená,
    -dupá  cele 2 ore, scoatem pasta, íncorporám ín ea mujdeiul, apoi frámíntám bine si potrivim de  sare dupá gust,
     -acoperim  cu folie alimentará si dám la rece amestecul finisat íncá 2 ore pentru  ca aromele sá se pátrundá,
      -dupá 2 ore scoatem pasta de la rece, cu mína umedá formám mititeii dupá preferintá apoi íi prájim de obicei pe grátar ínsá se pot práji si pe aragaz ín tigaie grill, ungem tigaia cu ulei ca si pentru plácintá si prájim mititeii ca si la grátar,
                 “cevapcici”, sau  mititei  din amestec de carne, care  pástreazá aroma clasicá, dar sunt fácuti din ingrediente mult mai usor de  digerat…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése