Piscot
cu cápsuni
piscot:
- 6 ouá
- 6 ling.
fáiná
- 6 ling.
zahár pudrá
- 1
linguritzá mocca bicarbonat
- 1 lámíie
crema:
- 4
plicuri budincá vanilie
- 1 litru
lapte
- 200 gr.
zahár praf
- 150 gr.
unt sau rama
- 800 gr.
cápsuni curátate
- 300 gr.
biscuitzi formá pátratá
Modul de
preparare
-separám
oále, gálbenusurile le frecám spumá cu 4 ling. zahár, coaja de lámíie si bicarbonatul
stins cu zeama de la o jumátate de lámíie, adáugám 6 linguri de fáiná,
-albusurile le
batem spumá cu 2 ling. zahár pudrá si zeama de la jumátate de lámíie, apoi cu spatula usurel cu grijá le íncorporám ín
compozitiza de gálbenuse , ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de
copt si dám la foc moale 20 minute, dupá care facem proba de copt, si dacá mai
e nevoie mai coacem 10 minute, apoi o lásám sá se ráceascá complect,
Crema:
-dizolvám
prafurile de budincá ín 3 dl
lapte si restul laptelui íl punem la fiert cu 5 ling. zahár, cínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá ín lapte si
fierbem o budincá bine omogená, cínd budinca este gata, mestecínd mereu rácorim
putzin apoi ín cuburi adáugám untul si frecám energic píná la topire si íncorporare
totalá cínd vom obtzine o cremá spumoasá care o rácim de tot, o ímpártzim ín 2
pártzi,
-asezám
piscotul pe platoul de prájituri, aplicám peste piscot o parte din cremá, apoi
scufundám ín cremá cápsunii curátatzi si scursi bine, din crema rámasá punem
laoparte cíteva linguri iar restul
aplicám peste cápsuni, nivelám apoi fierbem un sirop din 3 dl apá si 3 ling. zahár,
ínsiropám biscuiti si-i asezám peste cremá, ín rínd frumos píná acoperim toatá suprafata
cremei, cu crema pusá departe lipim ín mijlocul fiecárui biscuit cíte o cápsuná
pentru ornare, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la rece
pentru cíteva ore, dupá care decupám fiecare biscuit ín parte si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése