2014. május 28., szerda

Piscot cu cápsuni.

                 

Piscot cu cápsuni

     piscot:
-       6 ouá
-       6 ling. fáiná
-       6 ling. zahár pudrá
-       1 linguritzá mocca bicarbonat
-       1 lámíie

    crema:
-       4 plicuri budincá vanilie
-       1 litru lapte
-       200 gr. zahár praf
-       150 gr. unt sau rama
-       800 gr. cápsuni curátate
-       300 gr. biscuitzi formá pátratá

Modul de preparare
       -separám oále, gálbenusurile le frecám spumá cu 4 ling. zahár, coaja de lámíie si bicarbonatul stins cu zeama de la o jumátate de lámíie, adáugám 6 linguri de  fáiná,
      -albusurile le batem spumá cu 2 ling. zahár pudrá si zeama de la jumátate de lámíie, apoi  cu spatula usurel cu grijá le íncorporám ín compozitiza de gálbenuse , ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la foc moale 20 minute, dupá care facem proba de copt, si dacá mai e nevoie mai coacem 10 minute, apoi o lásám sá se ráceascá complect,
     Crema:
        -dizolvám prafurile de budincá ín 3 dl lapte si restul laptelui íl punem la fiert cu 5 ling. zahár, cínd laptele  fierbe adáugám budinca dizolvatá ín lapte si fierbem o budincá bine omogená, cínd budinca este gata, mestecínd mereu rácorim putzin apoi ín cuburi adáugám untul si frecám energic píná la topire si íncorporare totalá cínd vom obtzine o cremá spumoasá care o rácim de tot, o ímpártzim ín 2 pártzi,

      -asezám piscotul pe platoul de prájituri, aplicám peste piscot o parte din cremá, apoi scufundám ín cremá cápsunii curátatzi si scursi bine, din crema rámasá punem laoparte cíteva  linguri iar restul aplicám peste cápsuni, nivelám apoi fierbem un sirop din 3 dl apá si 3 ling. zahár, ínsiropám biscuiti si-i asezám peste cremá, ín rínd frumos píná acoperim toatá suprafata cremei, cu crema pusá departe lipim ín mijlocul fiecárui biscuit cíte o cápsuná pentru ornare, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la rece pentru cíteva ore, dupá care decupám fiecare biscuit ín parte si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése