2014. május 10., szombat

"Stangli" cu susan.

                 

”Stangli” cu susan.
   
    ingrediente:
-       1 kg fáiná
-       100 gr. unt
-       9 dl. lapte
-       5 dkg.  drojdie proaspátá
-       2 linguritze sare
-       1 ou pentru uns
-       5 ling. semintze susan

Modul de reparare
        -punem 3 dl. lapte sá se dezmortzeascá, adáugám 1 lingurá zahár, dizolvám drojdia ín el, presárám gros cu fáiná si punem la dospit, íntre timp pregátim masa de lucru cu fáina pentru aluatul de ”stangli”
      -asezám fáina pe masa de lucru amestecám cu sare, frecám íntre palme cu untul la temperatura camerei, píná íncorporám total, facem ín mijloc un cuib, adáugám drojdia bine crescutá, si íncepem frámíntatul adáugínd cíte putin din laptele cáldutz, adicá mai bine dezmortzit, píná vom obtzine o cocá molcutzá elasticá, dupá care frámíntám serios, píná aluatul va face básicutze, apoi ímpártim alautl ín 3 pártzi, facem 3 mingi din el, cine are robot e mai simplu frámíntatul,
        -ungem tava de copt cu unt si tapetám cu fáiná, apoi íntindem o minge de aluat ín formá de cerc si táiem de la mijloc spre margine ín 6-8  bucátzi, deci vom obtzine 6-8 triunghiuri, dintr-o minge de aluat, dupá care fiecare triunghi ín rulám usurel din partea deafará spre interior, si asezám ín tava de copt, la distantze mai mari ca sá nu se lipeascá la crestere, apoi punem tava íntr-un loc ferit de curentzi de aer ca ”stangli” sá dospeascá timp de o orá,, timp ín care ungem pedeasupra cu ou bátut cu zahár si 1 linguritzá smíntíná, de 2 ori, la a -2 a ungere presárám cu semntze de susan, mai lásám 5 minute, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 20-30 minute la foc moale, píná cornuletzele se vor rumeni usor,

       -tot asa procedám si cu celelalte 2 mingi de aluat rámase, ín schimb putem sá si umplem cu gem, mac sau nucá ”stangli” dar tot atít de bine pot fi presáratzi cu cascaval rázálit  fárá umpluturá-sínt grozavi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése