Bulete cu cascaval
Ingrediente:
– 3 ouá
- 150 grame cascaval
- 100 gr. unt
- 150 gr. fáiná albá
-
10 linguri lapte
- 1
linguritzá vegeta
- 1
vírf de cutit nucsoará
- pesmet
alb
Mod de
preparare:
-laptele se pun la fiert cu untul ; din fáiná se freacá un chelm subtzire cu putzin lapte, cínd
laptele dá ín clocot se toarná chelmul din fáiná si se fierbe cíteva minute
mestecínd mereu,
se
adaugá vegeta si cascaval ras, apoi cíte
un ou, pe rínd, frecínd repede , tinínd cratita la foc mic. Dupá ce compozitia
s-a íngrosat bine, se lasá la rácit complect amestecínd din cínd ín cínd ca sá
nu prindá pelitá,
-o tavá
teflon , se unge subtirel cu unt, sau ulei, formám bilute din aluatul rácit , se rostogolesc usurel prin pesmet alb, se aseazá ín tava
unsá si se dau la cuptorul preíncálzit, la foc potrivit.
-se servesc calde, cu o salatá proaspátá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, sau cartofi natur cu sos
olandez , sau orice fel de sos alb , ca ornament putem folosi busuioc proaspát
sau frunze de pátrunjel
proaspete tocate márunt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése