Creier cu
vinete si gáluscutze.
ingrediente/ 5 portzii
- 4 ling.
ulei
- 250 gr.
caizer
- 1 buc.
praz 15 cm .
- 2 buc.
vinete 6-700 gr.
- 4 buc.
ardei gras
- 2 ardei
kalifornia
- 4 buc
rosii márime medie
- 1 vírf
cutzit boia
- 1
linguritzá pastá ardei kapia
- 1
linguritzá piper colorat mácinat
- 1 ling.
vegeta
- 4 ouá
- 500
gr.creier proaspát
- 1 leg.
pátrunjel verde
gáluste:
- 750 gr.
fáiná
- 3 ouá
- 1
linguritzá sare
- 50 gr.
unturá gíscá
- 2 dl apá
Modul de
preparare
-coacem
vinetele si ardeii, apoi le curátzá , le punem la rácit, íntre timp táiem
prazul márunt si caizerul, rosiile le opárim ín apá fierbinte cíteva minute, apoi
le decojim le táiem ín cuburi,, táiem cuburi ardeii coptzi si vinetele,
-íncingem 4
linguri ulei íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi, prájim caizerul, apoi prazul,
presárám cu boia de ardei, adáugám ardeiul copt táiat, paste de ardei kapia, presárám
cu vegeta si pier colorat, apoi cuburile de rosii si ínnábusim cíteva minute, adáugám
vinetele, mai ínnábusim cíteva minute ímpreuná apoi punem creierul cu care mai
ínnábusim 12-15 minute, asezoná de condimente, batem spumá 4 ouá íntregi si
turnám peste creier mestecínd íncontinuu píná ouále se prind bine, presárám cu
pátrunjel verde tocat si creierul este gata de servit, íl servim cu gáluscutze
si castravetzi muratzi,
gáluscutze:
-íntr-un castron
batem spumá 3 ouá, adáugám fáina, topim putzin untura de gíscá o adáugám , sarea
si atíta apá ca sá obtzinem un alaut moale,
dupá care íl dám la frigider 10 minute íntre timp punem la fiert 3 litri
apá cu 1 linguritzá vegeta si o linguritzá sare, cínd apa fierbe, asezám pestre
cratitza cu apá placa de tablá pentru gáluste si cu mína udá asezám pe placá o
míná din alautul de gáluste, cu putziná apá frecám alautul peste gáurile plácii
de gáluste, mestecám din cínd ín cínd, repetám operatzia píná la teminarea
aluatului, dupá care fierbem gálustele píná vin la suprafatza apei, apoi le
limpezim bine cu apá rece, íncingem 3 linguir ulei cu care stropim gálustele
,le servim língá creier cu muráturá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése