2014. május 16., péntek

Creier cu vinete si gáluscutze.

                  

Creier cu vinete si gáluscutze.

 ingrediente/ 5 portzii
-       4 ling. ulei
-       250 gr. caizer
-       1 buc. praz 15 cm.
-       2 buc. vinete 6-700 gr.
-       4 buc. ardei gras
-       2 ardei kalifornia
-       4 buc rosii márime medie
-       1 vírf cutzit boia
-       1 linguritzá pastá ardei kapia
-       1 linguritzá piper colorat mácinat
-       1 ling. vegeta
-       4 ouá
-       500 gr.creier proaspát
-       1 leg. pátrunjel verde

gáluste:
-       750 gr. fáiná
-       3 ouá
-       1 linguritzá sare
-       50 gr. unturá gíscá
-       2 dl apá

Modul de preparare
      -coacem vinetele si ardeii, apoi le curátzá , le punem la rácit, íntre timp táiem prazul márunt si caizerul, rosiile le opárim ín apá fierbinte cíteva minute, apoi le decojim le táiem ín cuburi,, táiem cuburi ardeii coptzi si vinetele,
    -íncingem 4 linguri ulei íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi, prájim caizerul, apoi prazul, presárám cu boia de ardei, adáugám ardeiul copt táiat, paste de ardei kapia, presárám cu vegeta si pier colorat, apoi cuburile de rosii si ínnábusim cíteva minute, adáugám vinetele, mai ínnábusim cíteva minute ímpreuná apoi punem creierul cu care mai ínnábusim 12-15 minute, asezoná de condimente, batem spumá 4 ouá íntregi si turnám peste creier mestecínd íncontinuu píná ouále se prind bine, presárám cu pátrunjel verde tocat si creierul este gata de servit, íl servim cu gáluscutze si castravetzi muratzi,
   gáluscutze:
         -íntr-un castron batem spumá 3 ouá, adáugám fáina, topim putzin untura de gíscá o adáugám , sarea si atíta apá ca sá obtzinem un alaut moale,  dupá care íl dám la frigider 10 minute íntre timp punem la fiert 3 litri apá cu 1 linguritzá vegeta si o linguritzá sare, cínd apa fierbe, asezám pestre cratitza cu apá placa de tablá pentru gáluste si cu mína udá asezám pe placá o míná din alautul de gáluste, cu putziná apá frecám alautul peste gáurile plácii de gáluste, mestecám din cínd ín cínd, repetám operatzia píná la teminarea aluatului, dupá care fierbem gálustele píná vin la suprafatza apei, apoi le limpezim bine cu apá rece, íncingem 3 linguir ulei cu care stropim gálustele ,le servim língá creier cu muráturá.


      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése