Prájiturá
cu salicale.
foi maro:
- 300 gr.
fáiná
- 100 gr.
zahár
- 2
vanilii
- 25 gr.
cacao olandezá
- 100 gr.
unt sau rama
- 1 dl lapte
- 2
gálbenusuri de ou
- 1
linguritzá bicarbonat de amoniu{salicale}
piscotul:
- 3 ouá
íntregi
- 2 albusuri
de ou
- 150 gr.
zahár pudrá
- 150 gr.
fáiná
- 1
linguritzá bicarbonat
- 1 coajá
de lámíie si zeama de la jumátate lámíie
crema:
- 7,5 dl lapte
- 2
plicuri budincá vanilie
- 200 gr.
zahár pudrá
- 350 gr.
unt sau rama
- ½ dl
aromá rum
sirop
- ½ litru
lapte
- ½ dl
aromá rum
- 3
linguri zahár
glazurá:
- 150 gr.
ciocolatá menaj
- 5
linguri lapte
- 5 linguri
ulei
- 1
lingurá cacao pentru ornat
Modul de
preparare
foi
maro:
-frecám untul cu fáina si zahárul, dizolvám bicarbonatul de amoniu ín lapte, adáugám gálbenusele le batem bine le adáugám la fáiná ,
frámíntám, ímpártzim alautul ín 2 pártzi, íntindem si coacem 2 foi pe fundul
távii,
piscotul:
-separám
albusurile de gálbenuse, gálbenusuriel le frecám cu 75 gr. zahár spumá, stingem
bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie íl adáugám si coaja de lámíie si fáina, 5
albuusri d eou batem spumá tare cu 75 gr. zahár si zeamá de lámíie, apoi usurel
cu spatula íncorporám ín compozitzia de ouá, ungem tava de copt cu ulei o
tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitzie ín tavá si o dám la cuptorul
íncálzit ín prealabil 25 minute dupá care facem proba de copt, dacá e nevoie
mai coacem 5 minute, apoi dám la rácit complect,
crema:
-punem la
fiert 6 dl
lapte cu 3 linguri zahár, praful de bundincá íl dizolvám ín 1,5 dl lapte , cínd laprtele
fierbe adáugám budinca si fierbem píná vom obtzien o cremá vírtoasá bine ,
omogená, luám vasul de pe fos, adáugám aroma de rum mestecám cíteva minute apoi táiem untul ín cubuletze mici, si
íncepem sá adáugám la budinca íncá cáldutzá, cíte un cubuletz unt, si frecám cu
fiecare cubuletz píná la íncorporare totalá, apoi adáugám alt cubuletz de unt,
si operatzia se repetá píná la íncorpotarea cantitátzii de unt frecánd energic cínd vom obtzine o cremá spumoasá mátásoasá, punem 5-6 linguri cremá
deoparte pentru ornat apoi cantitatea rámasá o ímpártim ín 2 pártzi, apoi
ansamblám prájitura,
ansamblare:
-asezám pe platoul de prájiturá o foaie maro
peste care aplicám o parte din cremá, peste care asezám piscotul, amestecám ½ litru
lapte cu ½ dl rum si 3 linguir zahár, frecám
píná la topirea totalá a zahárului apoi ínsiropám piscotul cu acest
sirop, asteptám píná piscotul va absorbi dupá care aplicám peste piscot partea
de cremá rámasá si acoperim cu foaia maro, apoi glazurám,
glazura:
-150 gr.
ciocolatá menaj fierbem pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte,
píná vom obtzine o ciocolatá fluidá mátásoasá, apoi turnám peste foaia maro ,
nivelám cu spatula, si dám la rece o orá si jumátate, apoi cu cutzitul trecut
prin apá fierbinte táiem glazura de deasupra prájiturii ín formá de dreptunghiuri
potrivite, sau cum sá mai spun, desenám cu cutzitul feliile de prájiturá care
vor veni táiate doar míine dimineatzá, punem cele 5-6 linguri de cremá pusá
deoparte ín sacul de spumá, ornám fiecare dreptunghi de pe suprafatza
prájiturii, si imediat presárám cu cacao ornamentul apoi dám tava la rece píná ín altá zi
dimneatza cínd vom decupa fiecare felie desenatá cu cutzitul ín glazurá si
ornatá cu cremá presáratá cu cacao.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése