2014. május 16., péntek

Prájiturá cu salicale.

                 

Prájiturá cu salicale.

foi maro:
-       300 gr. fáiná
-       100 gr. zahár
-       2 vanilii
-       25 gr. cacao olandezá
-       100 gr. unt sau rama
-       1 dl lapte
-       2 gálbenusuri de ou
-       1 linguritzá bicarbonat de amoniu{salicale}

piscotul:
-       3 ouá íntregi
-       2 albusuri de ou
-       150 gr. zahár pudrá
-       150 gr. fáiná
-       1 linguritzá bicarbonat
-       1 coajá de lámíie si zeama de la jumátate lámíie

crema:
-       7,5 dl lapte
-       2 plicuri budincá vanilie
-       200 gr. zahár pudrá
-       350 gr. unt sau rama
-       ½ dl aromá rum

sirop
-       ½ litru lapte
-       ½ dl aromá rum
-       3 linguri zahár

glazurá:
-       150 gr. ciocolatá menaj
-       5 linguri lapte
-       5 linguri ulei
-       1 lingurá cacao pentru ornat

Modul de preparare
      foi maro:
          -frecám untul cu fáina si zahárul, dizolvám bicarbonatul de amoniu ín lapte, adáugám gálbenusele le batem bine le adáugám la fáiná , frámíntám, ímpártzim alautul ín 2 pártzi, íntindem si coacem 2 foi pe fundul távii,
    piscotul:
       -separám albusurile de gálbenuse, gálbenusuriel le frecám cu 75 gr. zahár spumá, stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie íl adáugám si coaja de lámíie si fáina, 5 albuusri d eou batem spumá tare cu 75 gr. zahár si zeamá de lámíie, apoi usurel cu spatula íncorporám ín compozitzia de ouá, ungem tava de copt cu ulei o tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitzie ín tavá si o dám la cuptorul íncálzit ín prealabil 25 minute dupá care facem proba de copt, dacá e nevoie mai coacem 5 minute, apoi dám la rácit complect,
    crema:
        -punem la fiert 6 dl lapte cu 3 linguri zahár, praful de bundincá íl dizolvám ín 1,5 dl lapte , cínd laprtele fierbe adáugám budinca si fierbem píná vom obtzien o cremá vírtoasá bine , omogená, luám vasul de pe fos, adáugám aroma de rum mestecám cíteva minute  apoi táiem untul ín cubuletze mici, si íncepem sá adáugám la budinca íncá cáldutzá, cíte un cubuletz unt, si frecám cu fiecare cubuletz píná la íncorporare totalá, apoi adáugám alt cubuletz de unt, si operatzia se repetá píná la íncorpotarea cantitátzii de unt  frecánd energic cínd vom obtzine o cremá  spumoasá mátásoasá, punem 5-6 linguri cremá deoparte pentru ornat apoi cantitatea rámasá o ímpártim ín 2 pártzi, apoi ansamblám prájitura,
    ansamblare:
         -asezám pe platoul de prájiturá o foaie maro peste care aplicám o parte din cremá, peste care asezám piscotul, amestecám ½ litru lapte cu ½ dl rum si 3 linguir zahár, frecám  píná la topirea totalá a zahárului apoi ínsiropám piscotul cu acest sirop, asteptám píná piscotul va absorbi dupá care aplicám peste piscot partea de cremá rámasá si acoperim cu foaia maro, apoi glazurám,
   glazura:
        -150 gr. ciocolatá menaj fierbem pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, píná vom obtzine o ciocolatá fluidá mátásoasá, apoi turnám peste foaia maro , nivelám cu spatula, si dám la rece o orá si jumátate, apoi cu cutzitul trecut prin apá fierbinte táiem glazura de deasupra prájiturii ín formá de dreptunghiuri potrivite, sau cum sá mai spun, desenám cu cutzitul feliile de prájiturá care vor veni táiate doar míine dimineatzá, punem cele 5-6 linguri de cremá pusá deoparte ín sacul de spumá, ornám fiecare dreptunghi de pe suprafatza prájiturii, si imediat presárám cu cacao ornamentul  apoi dám tava la rece píná ín altá zi dimneatza cínd vom decupa fiecare felie desenatá cu cutzitul ín glazurá si ornatá cu cremá presáratá cu cacao.



        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése